nije svejedno

Perete lice prije spavanja? Ovu higijensku naviku biste trebali izbjegavati

Foto: Getty Images
Umivanje lica
Foto: Shutterstock
Njega lica
Foto: Thinkstock
07.03.2019.
u 07:00
Ostavite da koža "diše" prije nego nanesete proizvide za noćnu njegu.
Pogledaj originalni članak

Konačno ste pronašli proizvod za čišćenje lica koji vam savršeno odgovara? Čak vam se više i ne može dogoditi da odete u krevet sa šminkom na licu?

Odlično, no čini se kako ipak jednu stvar pri tome radite krivo. Tajming. Stručnjaci savjetuju kako biste svakako trebali izbjegavati uklanjati šminku s lica prije odlaskaa na spavanje, zapravo, najbolje vrijeme za to bilo bi kada dođete kući nakon radnog dana i nemate namjeru više izlaziti.

Ostavite da koža "diše" prije nego nanesete proizvide za noćnu njegu. Osim što će imati bolji učinak, na ovakav ćete način odražavati sinkronizirani unutarnji sat vaše kože, a prema istraživanju američkog Centra za genomsku regulaciju, održavanje cirkadijanskog ritma kože može usporiti starenje kože i preventivno djelovati na oštećenja.

 

 

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ZI
zip123
20:41 07.03.2019.

Vi niste normalni.