Restoran ‘Toni’, Zambratija

Pašteta od škrpine još od 1973.

Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
turisticka patrola Savudrija
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
turisticka patrola Savudrija
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
turisticka patrola Savudrija
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
turisticka patrola Savudrija
09.08.2021.
u 09:00
Eto lani smo slavili pola stoljeća. Sjećam se kako smo prvi roštilj posudili od susjeda, u to doba nije bilo lako nabaviti roštilj. U ono doba nije bilo ni automobila ni telefona... – smije se Paolo.
Pogledaj originalni članak

U Zambratiji, iznad plaže u kojoj je najstariji šivani brod na Mediteranu, je i konoba “Toni”. Lako ju je pronaći, ovdje se od Umaga do Savudrije može sve pješice. Kilometar simo, kilometar tamo. Stella Maris, Monterol, Katoro, Zambratija. Ma čas posla.

– Restoran nosi ime mog oca Tonija – govori Paolo Pauletić (73).

Nekad konobu, danas vrstan riblji restoran, vodili su od 1970. godine on i majka Izabela, a konobu...

Eto lani smo slavili pola stoljeća. Sjećam se kako smo prvi roštilj posudili od susjeda, u to doba nije bilo lako nabaviti roštilj. U ono doba nije bilo ni automobila ni telefona... – smije se Paolo.

Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
turisticka patrola Savudrija

Restoran vodi njegov sin Ivan, a konobari – imenjak autora teksta. Srđan. Dinju poslužuju sa sušenom tunom. Znamo da dinja ide uz pršut, ali ovdje su gurnuli stvari još naprijed – pa dinju poslužuju uz tunu! Uz posebno dimljenu tunu čiji je file odležan u morskoj soli pa prodimljen, pašteta od škrpine te salata od hobotnice.

Paštetu od škrpine radimo od 1973. godine, eto tri sam knjige recepata napisao, neka ostane mladima, da vide kako smo mi nekad fino jeli.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar EtTore
EtTore
15:55 09.08.2021.

Blam