'kraljevi' simba i nimbus

Par svoje mačke tretira kao djecu: 'Totalno smo ih razmazili, one su naši vlasnici, a ne obrnuto'

Foto: Facebook @Hannah Louise Whitmore
Par svoje mačke tretira kao djecu: 'Totalno smo ih razmazili, one su naši vlasnici, a ne obrnuto'
02.03.2023.
u 15:30
Sobu im je uz bračni krevet na kojem spavaju opremila i krevetima za mace na kojima se samo izležavaju, grebalicama i mnoštvom igračaka.
Pogledaj originalni članak

Hanna Whitmore (24) iz Redditcha, Velika Britanija, prije dvije godine je iz skloništa usvojila starijeg mačka Simbu (10), a ove mu se godine pridružio i mladi jednogodišnji Nimbus, no kako njen dečko Tommy nikada nije bio ljubitelj mačaka - a ona pak svoje nikad ne bi ostavila - brinulo ju je hoće li ikada moći zajedno živjeti.

Srećom, sudbina je, kaže, htjela da za vrijeme pandemije odu zajedno živjeti kod  Hannine bake, gdje se Tommy zaljubio u bakinog starog mačka i shvatio da ipak može zamisliti suživot s tim maznim ljubimcima.

Ljudi putem interneta pokazali kako izgleda rad od kuće s ljubimcima

Foto: boredpanda.com
Foto: boredpanda.com
Foto: boredpanda.com
Foto: boredpanda.com
Foto: boredpanda.com
Foto: boredpanda.com
Foto: boredpanda.com
Foto: boredpanda.com
Foto: boredpanda.com
Foto: boredpanda.com
Foto: boredpanda.com
Foto: boredpanda.com

Ubrzo je par tako, skupa s macama, potražio zajednički smještaj, a od kad skupa žive, priznaju, jako su razmazili Simbu i Nimbusa koje tretiraju kao djecu.

- Mace imaju svoju spavaću sobu s krevetom na kat, a nedavno sam samo za manje preuređenje potrošila 350 eura - priča Hanna koja za svoje ljubimce svaki mjesec izdvaja i nekoliko stotina eura.

Sobu im je tako, uz bračni krevet na kojem spavaju, opremila i krevetima za mace na kojima se samo preko dana izležavaju, grebalicama i mnoštvom igračaka, a mačju posteljinu, kaže, mijenja barem jednom tjedno.

- Svaki tjedan dobivaju nove podloge za grebanje, a svaki mjesec igračke kojih imaju bezbroj. Isto tako, za rođendane im radim torte, a od nas dobiju i darove za Božić i Uskrs - kaže ona.

Kad god ide u kupovinu, dodaje, kupi nešto i za mace, bilo da je riječ samo o poslastici ili pak novoj zdjelici, a ne štedi ni na hrani.

- Simba je na specijalnoj dijeti pa mu je hrana dosta skupa, a Nimbusu dajem isključivo hranu za britanske kratkodlake mačke - kaže Hanna.

A ako ona i Tommy jednom odluče preseliti u veću kuću i zasnovati obitelj, soba za Simbu i Nimbusa, dodaje, mora biti barem duplo veća od dječje.

- Ne bih nikad zbog maca ostavila Tommyja, no on zna da su mi one na prvom mjestu, to je jednostavno tako... - priznala je djevojka za Daily Mail.

Pas Mila treba pomoć

HASSANOVI RATOVI

'Kada je počeo taj rat, bio sam desetogodišnje dijete s puškom u ruci. Ranjen sam više puta, izgubio sam brata, prijatelje'

Večernjakovci Hassan Haidar Diab i Robert Bubalo snimili su dugometražni dokumentarac ‘Hassanovi ratovi’ o životnoj sudbini koja ostavlja bez daha. Iz filma čija je premijera 4. lipnja u Velikoj Gorici može se iščitati da je Hassan, kao obrambeni mehanizam, gotovo izbrisao svu svoju prošlost, koju sada pred kamerama, uz pomoć svoje obitelji, pokušava sklopiti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.