osjećaj nemoći

Ovu činjenicu o orgazmu i lošem učinku na zdravlje sigurno niste znali

Foto: Thinkstock
seks
Foto: Thinkstock
seks
Foto: Thinkstock
Seks
16.11.2017.
u 11:05
Orgazam može izazvati sljepilo, a do toga dolazi zbog kontrakcija u stijenkama krvnih žila što ograničava protok krvi i dovodi do sljepila
Pogledaj originalni članak

Koju sve pozitivni učinci orgazma na zdravlje već je dobro poznato, ali nova istraživanja pokazuju da snažan orgazam može izazvati i loše učinke, odnosno da od orgazma možete oslijepiti, prenosi Indy100. 

Do toga dolazi kada krvna žilica u oku pukne zbog pritiska koji trpi mrežnica. U studiji koja je provedena znanstvenici sa sveučilišta u Edinburghu i  Southamptonu navodi se primjer 21-godišnjaka koji je ispričao kako je tijekom orgazma oslijepio, a liječnicu kažu kako se to dogodilo zbog kontrakcija u stijenkama krvnih žila, što ograničava protok krvi i dovodi do sljepila.

Sličnu situaciju proživio je i jedan 29-godišnjak koji je također oslijepio, a liječnici su utvrdili kako mu se očni  tlak povećao tijekom seksa što je dovelo privremenog sljepila.  Sljepilo je u ovakvim situacijama privremeno, ali svakako može stvoriti paniku i osjećaj nemoći. 

Pogledajte kako ženu dovesti do višestrukog orgazma

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar 123456
123456
13:01 16.11.2017.

s kakvim nas "otkričima" stalno zasipavate - ćisti proljevi!!

JO
jozomeda
11:51 16.11.2017.

haha. gluposti

AC
acer7
11:22 16.11.2017.

Kradete vijesti od News-bara.