BiJEG OD VRUĆINE

Ovo su mjesta na kontinentu gdje se možete besplatno osvježiti

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Foginovo kupalište
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
šoderica koprivnica
10.07.2017.
u 20:45
Iako nije potpuno besplatno, ne možemo izostaviti osječku Copacabanu.
Pogledaj originalni članak

Mnogi kontinentalci ne mogu si priuštiti odlazak na more u ljetnom razdoblju pa su primorani osvježenje potražiti na lokalnim jezerima i rijekama.

S obzirom na to da su neka kupališta sjajno uređena i održavana ljudima izostanak mora i soli u zraku ne predstavlja ni najmanji problem. 

Potrudili smo se i pronašli vam nekoliko besplatnih kupališta koja svakako morate posjetiti ako ćete ljeto provesti u kontinentalnom djelu zemlje.

Karlovac je svakako prvi izbor sa svoje četiri rijeke. Foginovo kupalište najstarije je uređeno kupalište u Hrvatskoj i nalazi se usred grada. Kupalište je dobitnik priznanja Zeleni cvijet i Turistički cvijet, a na kupalištu ćete pronaći i obilje popratnih sadržaja. Od boćališta, odbojke na pijesku, košarke, sprava za vježbanje do vaterpolskog igrališta. Također je i jedina riječna plaža prilagođena potrebama osoba s invaliditetom.

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Foginovo kupalište

Otok Ljubavi u Dugoj Resi česta je meta posjetitelja zbog svoje prelijepe prirode ali i mogućnosti kampiranja. Mnogi ga opisuju kao raj na zemlji, a to vam mogu potvrditi i mnoge fotografije i video snimke dostupne na internetu. 

Vrlo popularno i posjećeno je također kupalište Zvečaj. Česti su posjetitelji iz Zagreba koji se dolaze odmoriti na rijeku Mrežnicu.

Siščanima omiljeno kupalište u ljetnim mjesecima je 'Zibel' koji nudi pregršt sadržaja. Tamo se, osim uređene plaže, može pronaći i nogometno igralište, odbojka na pijesku, beach bar, stolni tenis, dječje igralište kao i roštilj park gdje si možete pripremiti hranu.

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Zibel

Nedaleko od Koprivnice nalazi se 'Šoderica', jezero koje se posljednjih godina počelo vraćati na stare staze slave. Svake godine sve je više sadržaja i plaže kao i okoliš su sve uređenije i uređenije. Svakih nekoliko dana na Šoderici se nešto događa. Tako ima i nekoliko festivala kao što su Šoderica OpenAir, Partyloop, Showderica od kojih su neki već prošli. Tu su i natjecanja u ribolovu, ali i kazališni festivali te obiteljski dani. 

Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
šoderica koprivnica

Samo nekoliko kilometara od centra Varaždina nalazi se popularno kupalište Aquacity, poznati i kao 'Varaždinsko more'. Uređene plaže, bogati popratni sadržaj kao i restorani i kafići glavni su razlog što se tijekom vrućih ljetnih vikenda tamo teško pronalazilo slobodno mjesto na plaži.

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
aquacity varaždin

Svega pet minuta vožnje čamcem od središta Vukovara nalazi se izletište Ada, omiljeno kupalište Vukovaraca. Pjeskoviti otok na Dunavu prekrasan je prizor, a prijevoz na Adu osiguran je tijekom ljetnih mjeseci. 

Oni koji ne preferiraju kupanje mogu odigrati odbojku na pijesku, a kada ožedne tu je sjenica u hladu šume gdje se nude osvježavajuća pića.

Iako nije potpuno besplatno, ne možemo izostaviti osječku Copacabanu. Ulaznice su sasvim jeftine pa će tako djeca plaćati 5, a odrasli 8 kuna. Ulaz za invalide je 3 kune.

Ovo je jako popularno kupalište gdje vikendom dođe i do 10 tisuća ljudi. Na kupalištu ima veliki broj popratnih sadržaja pa će oni željni zabave doći na svoje.

Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
osijek copacabana

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.