jeste li znali?

Ovo je ulje koje štiti od raka, a intenzivno njeguje i kožu

Foto: Thinkstock
Ulje od koštica marelice
Foto: Pečerič
Uljarna Pečerič
Foto: Pečerič
Uljarna Pečerič
Foto: Pečerič
Uljarna Pečerič
01.06.2016.
u 11:55
Dug je popis zdravih ulja koja imaju veliku ulogu u očuvanju našeg zdravlja.
Pogledaj originalni članak

Maslinovo, kokosovo, bučino, ulje kima, maka, oraha, sezama, konopljino, bademovo, ulje lješnjaka, ulje od sjemenki grožđa...

Dug je popis zdravih ulja koja igraju veliku ulogu u očuvanju našeg zdravlja.

Jedno od njih je ulje od koštica marelice. Koliko je ljekovito znali su još prije pet tisuća godina u Kini te su ga redovito upotrebljavali za liječenje.

Otada pa sve do danas, ulje od koštica marelice slovi kao ulje koje štiti od raka. To su nam potvrdili i u uljarni Pečarić, smještenoj u slovenskoj Metliki. Obiteljski posao proizvodnje ekološkog ulja, ali i različitih vrsta brašna među kojima je i ono od konoplje, razvijaju godinama. Danas su poznati, između ostalog, i po proizvodnji raznih vrsta ulja.

Foto: Pečerič

Ulje koštica marelice dobiva se hladnim tiještenjem i filtriranjem koštica, a bogato je vitaminom B17, A i E te esencijalnim masnim kiselinama poput oleinske i linolne. Zbog svojih svojstva da dubinski njeguje i štiti kožu, ali i liječi od raka kože, pričaju nam na imanju Pečarič, osim što je odličan izbor za mazanje kože, preporuka ga je i piti tri put na dan po malu žličicu kako bi se organizam revitalizirao iznutra.

Ulje koštica marelice pogodno je za njegu najosjetljivije kože pa se preporučuje i za njegu bebine kože te osobama koje imaju bilo kakvih problema s kožom poput melanoma, akni, psorijaze, ekcema, dermatitisa, suhe i prerano ostarjele kože, različitih upalnih procesa kože...

Osim na kožu, ovo ulje blagotvorno djeluje i na kosu, potiče njezin rast, a za to ga je najbolje uzimati oralno.

>>10 odličnih razloga da već danas odete po kokosovo ulje

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

RI
RI813
17:31 01.06.2016.

a kako se zove to ulje a tak štiti od raka ha .