ne biste ni pomislili

Ovo je tajni sastojak za palačinke zbog kojeg će ispasti bolje nego ikad

Foto: Thinkstock
hrana
Foto: Thinkstock
Palačinke
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Palačinke
Foto: Thinkstock
Palačinke
Foto: Thinkstock
Palačinke
30.03.2018.
u 08:44
I svatko tko ima svoj recept uvjeren je da je baš njegov najbolji za rahle, sočne palačinke.
Pogledaj originalni članak

Kako napraviti savršene palačinke? Ako vam je ikada palo na pamet guglati ovo pitanje, vidjeli ste da niste jedini. I svatko tko ima svoj recept uvjeren je da je baš njegov najbolji za rahle, sočne palačinke. Istog je stava Hannah Loewentheil koja ja je na portalu Purewow otkrila koji tajni sastojak čini palačinke baš takvima. I ne bi nam  nikada pao na pamet. Riječ je o masnoći slanine, odnosno masnoći koja ostaje na tavi nakon što ispečete slaninu u njoj. Na istoj toj masnoći pecite i palačinke, savjetuje Loewenthell, tvrdeći da okus slanine neće preuzeti okus ovog slatkog deserta. Vrijedi pokušati, barem s jednom ili dvije... U slast!

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

VO
vorda400
11:35 30.03.2018.

A da tim znanstvenicima objasnimo da se radila i neslana svinjska mast koja se čuvala samo za kolače

LO
lojtra2
10:41 30.03.2018.

Masnoća koja zaostane iza pečenja slanine (ili vrste slanine zvane špek) zove se SVINJSKA MAST. Na tomu su naši preci odrasli. Srećom da sam "znanstvenik" pa to mogu objasniti čitateljstvu :)

DU
Deleted user
13:34 30.03.2018.

Masnoća koja ostane na tavi nakon pečenja slanine je dovoljna za jednu premasnu i jednu (recimo) optimalno masnu palačinku. Kaj onda? Ispeći novu slaninu ili odmah ispeći hrpu slanine, sačuvati masnoću i na tome peći palačinke? Nije li to malo prekomplicirano (da ne kažem preglupo?).