Restoran Ribnjak, Našice

Ovo je nezaboravna slavonska čarolija

Foto: Damir Folnegović Blaž
Restoran Ribnjak
Foto: Damir Folnegović Blaž
Restoran Ribnjak
Foto: Damir Folnegović Blaž
Restoran Ribnjak
Foto: Damir Folnegović Blaž
Restoran Ribnjak
30.03.2017.
u 12:57
Restoran ima 100 sjedaćih mjesta, ali i terasu sa stolovima za još 50 gostiju
Pogledaj originalni članak

Restoran “Ribnjak” smješten je nekoliko kilometara od Našica, okružen ribnjacima, a osnovan je davne 1905. godine. Došao sam u vrijeme poslije ručka pa je restoran bio relativno prazan te mi je njegov voditelj Alen Azenić mogao posvetiti više vremena.

Riba je ovdje uvijek svježa

Predstavio mi je vinsku kartu koja sadrži trideset etiketa poznatih hrvatskih vinara iz užeg i šireg okruženja, ali među njima ipak prevladavaju vina poznatog podruma iz Feričanaca. Većinu vina, bijelih, crvenih i rosea, poslužuju i na čaše. Što se tiče jelovnika, prednjači, naravno, slatkovodna riba jer vlasnici posjeduju i ribnjake. Nude soma, šarana i smuđa, koji spada u vrlo cijenjenu i ukusnu slatkovodnu ribu. Baš kao što je kovač ili šanpjer ili riba sv. Petra kralj morske ribe, tako je smuđ kralj slatkovodne ribe. Riba je ovdje svaki dan svježa jer vlasnici uz ribnjake imaju i preradu i svoju pakirnicu ribe.

Konobari Nataša Prpić i Tomislav Golik poslužili su mi kuver, riblju paštetu s malo maslinova ulja uz crni raženi kruh koji sami peku. Kasnije sam kušao i čips od šarana. Moram priznati da ga dosad nisam jeo jer nisam baš ljubitelj slatkovodne ribe, ali bio je vrlo ukusan, baš kao i bistra juha od smuđa. Osim ribe nude i ostale slavonske delicije, a novost su im pačja prsa na pireu od graška te patka i guščja jetra na seljački način.

Specijaliteti restorana “Ribnjak” su fiš-paprikaš, šaran na žaru s krumpirovom salatom, perkelt od soma s domaćim rezancima, zapečenim sirom i slaninom prženom na domaćoj svinjskoj masti. Odlučio sam se za perkelt od soma jer kada sam negdje u Slavoniji i Baranji znao naručiti fiš, pojeo bih samo juhu i rezance, ali za perkelt nisam pogriješio. Riba je lijepo očišćena i filetirana, juha na početku nema ljutine nego se tek kasnije osjeti baš kako treba, a rezanci sa sirom i slaninom vrlo su ukusni, kao kad ih pripremate kod kuće.

Interijeru treba više topline

Restoran ima 100 sjedaćih mjesta te zimski vrt koji se ljeti pretvara u predivnu terasu za 50 osoba. Uređen je u tradicionalnom slavonskom stilu u kojem, naravno, prevladava slavonski hrast.

Trebalo bi poraditi na uređenju interijera kako bi prostor dobio na toplini. Osoblje je vrlo ljubazno i profesionalno, kao i njihov „dress code“. Njih jedanaestero se brine da gosti nakon ručka ili večere odu zadovoljni. Za desert sam izabrao odličan kestenov pire koji pripremaju kao kremu. Osim restorana, “Ribnjak” od svojih sadržaja koje nudi gostima posjeduje i jedanaest soba, vlastito parkiralište, dva teniska terena, igralište za mali nogomet s umjetnom travom i igralište za djecu. “Ribnjak” krije slavonsku čaroliju koju sigurno nećete zaboraviti.

>>U gradu grofova pet tigrova u dvorištu, ali i majmun Tarzan koji lovi zubala

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.