e, da...

Ovo je najgori izbor namirnica za jelo prije odlaska na plažu

Foto: Thinkstock
Žena s plaže
Foto: Instagram
Ljeto
12.07.2016.
u 13:52
Jogurt i fermentirane mliječne proizvode slobodno konzumirajte jer oni sadrže dobre bakterije koje pomažu u borbi protiv nadutosti.
Pogledaj originalni članak

Krivac broj jedan za nadut trbuh su mlijeko i mliječni proizvodi. Ako želite ravan trbuh, pozdravite se sa sladoledom, sirevima i ledenom kavom. Čak i ako niste među onima koji ne podnose laktozu, mliječni proizvodi jamče nadutost. Ljetne kave zamijenite onima napravljenim s biljnim mlijekom i nećete imati problema s nadutosti.

Jogurt i fermentirane mliječne proizvode slobodno konzumirajte jer oni sadrže dobre bakterije koje pomažu u borbi protiv nadutosti.

Zeleno povrće poput brokule, prokulica i kupusa sadrži sumpor koji prouzročuje nadutost. Unatoč tome što je zdravo, prije plaže vam ne preporučujemo konzumaciju toga povrća. Kuhanje pomaže razbiti spojeve koji stvaraju plinove, pa ako ih dobro termički obradite, možda nećete iskusiti nadutost. Ako na plaži želite blistati, masna hrana također je zabranjena.

Teška i masna jela mogu dovesti do nadutosti jer se masti najsporije razgrađuju, sporije od bjelančevina i ugljikohidrata. 

Cijeli popis "zabranjenih" namirnica pročitajte na portalu Fashion.hr

>>Otkriveno zašto šipak zaustavlja starenje!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

TR
trnjedotokija
15:28 12.07.2016.

moj obrok prije plaže,,velika porcija čevapa ili šiš sa puno luka,poslje 2-3 pive,,plivam kraul ko veliki,,

HH
helgin@hogar
14:15 12.07.2016.

za vase zdravstvene preporuke covjek bi morao 24 sata, svake minute neku namirnicu konzumirati, imati placu 20 tisuca kuna, i krepao bi prije vremena

BE
beitsche
16:10 12.07.2016.

Sve stoji. Ovo su rubrike gdje komentare ne cenzurirate ako su protiv crvenog voca povrca I stoke sitnog zuba