Pripazite na njih!

Ovih šest prehrambenih navika može uništiti vaš seksualni život

Foto: Thinkstock
muškarac i žena
Foto: Shutterstock
seks
Foto: Thinkstock
seks
Foto: Thinkstock
Hamburgeri
Foto: Thinkstock
pretilost
Foto: Press Association/PIXSELL
kava
Foto: Reuters/PIXSELL
alkohol, gin tonic, berlin, bar
Foto: Thinkstock
Čokolada
Foto: Oliver Dixon/News Syndication/PIXSELL
Kalorična hrana
Foto: Thinkstock
Hrana
09.02.2018.
u 11:50
Pogledaj originalni članak

Mnogo stvari mogu utjecati na nastup muškaraca u krevetu poput pušenja, uzimanja određenih lijekova, bolesti i sl. No, jeste li znali da i prehrana može imati jednak učinak na vaš seksualni život?

Svima je poznato kako postoje namirnice koje pozitivno utječu na seksualnu želju, ali i održavaju vašu spermu zdravom i povećavaju razinu testosterona, no postoje i prehrambene navike koje se loše odražavaju na muškarčevu izvedbu ispod plahti.

U nastavku saznajte zbog kojih to šest prehrambenih navika možete podbaciti u krevetu.

Jedete previše nezdrave hrane – Obožavate sve što je prženo, hamburgere, pizze, čipseve... Takva hrana loša je za vaše zdravlje, ali i seksualni život. Možete patiti od erektilne disfunkcije jer zbog nezdrave hrane imate problema sa srcem pa vam krv ne može doći do penisa kako bi postigli erekciju. Poznato je i kako pretili muškarci imaju nižu razinu testosterona pa pripazite na ono što jedete. Vježbajte minimalno 150 minuta tjedno, zdravije se hranite i vaša partnerica će biti više nego zadovoljna vašim nastupom u spavaćoj sobi.

Ne konzumirate kofein – Ako ste izbacili kavu, moguće je da ćete podbaciti u krevetu. Kofein utječe na cirkulaciju i jedna šalica kave dnevno puno će vam pomoći jer utječe na protok krvi u organizmu, a svi znamo koliko je krv potrebna vašem penisu.

Pijete previše alkohola – Alkohol je depresivan, smanjuje seksualnu želju i protok krvi u vaš penis. Previše alkohola smanjuje razinu testosterona u krvi, a povećava razinu estrogena zbog čega se smanjuje seksualna želja te se teško postiže orgazam. Više od četiri pića dnevno, odnosno 14 pića tjedno, znači da konzumirate previše alkohola.

'Ubijate' se u slatkom – Šećer je ubojica za seks. Prehrana bogata šećerima utječe na vaše kardiovaskularno zdravlje te smanjuje razinu testosterona. Zbog toga pazite na svoju prehranu i ne jedite više od 35 grama šećera dnevno.

Imate velike porcije – Previše hrane na tanjuru može usporiti stvari u krevetu. Ako se prejedete neće vam biti do ničega, a kamoli do seksa. Stoga, ako planirate seks, pazite što i koliko jedete prije.

Postali ste vegan – Veganska prehrana nema baš najbolji učinak na stvari tamo dolje. Unatoč mnogim prednostima hranjenja voćem i povrćem, zbog manjka mesa teže ćete proizvoditi vitamin D što će se loše odraziti na vaš penis jer je on jedan od najvažnijih vitamina za uspješan seksualni odnos.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

IP
ispeci.pa.reci
14:53 09.02.2018.

koje su ovo gluposti