Godine nisu važne?

Otkriveno kolika je razlika u godinama idealna za savršen brak

Foto: Thinkstock
Otkriveno kolika je razlika u godinama idealna za savršen brak
29.11.2014.
u 23:00
Istraživanje je pokazalo kako parovi s jednom godinom razlike u starosti imaju 3 posto više šanse za razvod od onih koji su podjednako stari
Pogledaj originalni članak

Puno je mogućih pokazatelja uspješnog braka poput financijske stabilnosti, djece i vremena koje par provede živeći skupa prije no što stupe u brak. Još jedan pokazatelj je i razlika u godinama. Što su partneri godinama međusobno bliže jedan drugom, to su veće šanse kako će ostati skupa.

Pokazalo je to istraživanje provedeno na više od 3.000 nedavno oženjenih i razvedenih Amerikanaca, javlja Business Insider.

Istraživanje je pokazalo kako parovi s  jednom godinom razlike u starosti imaju 3 posto više šanse za razvod od onih koji su podjednako stari. Šanse za razvod kod parova koje dijeli pet godina su 18 posto, a 39 posto kod parova u kojima je jedan partner stariji 10 godina.

Ako su vaši partner ili partnerica kojim slučajem 20 ili 30 godina stariji od vas, šanse za razvod prelaze 50 posto.

>> Razlika od 14 godina ipak kobna za njihovu ljubav

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

ZD
Zdeslav
07:13 30.11.2014.

Ma nemaju godine veze, bitno je da se ljudi vole.Imam bezbrojne primjere oko sebe da neki brakovi traju i s velikom razlikom u godinama.A znam i brakove koji su istih godina, kao traju a ne podnose se i varaju.

NA
narod1
00:47 30.11.2014.

Totalne budalaštine. Poznato je da su žene ranije zrele i da je bolje ako je muškarac malo stariji. Žena ne treba ravnopravnost, ona treba muškarca koji će jojgolicati maštu i kojega će poštovati. Vršnjaka gleda više kao prijatelja Ne znam tko provodi ovakve budalaste i promašene ankete

Avatar Lepko_Janez
Lepko_Janez
11:34 30.11.2014.

Ovo je napisao kre...n jer kad pogledam ljude koji su se razveli mahom su bili istih godina!Najmanje razvoda ima kod parova gdje je muškarac stariji desetak godina!Sve ostalo je laprdanje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!