Pronašli su rješenje

Otac pratio porođaj putem Zooma: Sretni smo što nam je rodilište to omogućilo

Foto: Screenshot
Otac pratio porođaj putem Zooma: Sretni smo što nam je rodilište to omogućilo
22.04.2020.
u 10:00
Kameru u rađaoni sam doživjela kao Martya, ne samo kao kameru. Bilo mi je ugodno jer sam znala da je bar na taj način prisutan, rekla je sretna mama
Pogledaj originalni članak

Marty Gandelman (34) iz New Jerseya zbog određene mjere fizičke udaljenosti nije mogao prisustvovati na porođaju svoje supruge Steph (34), ali ovaj događaj, vjerojatno najbitniji u životu, pratio je putem Zoom aplikacije, prenosi Metro.

Vlasnica dućana s nakitom, Steph, otišla je u rađaonu 27. ožujka i na svijet donijela malenog Jakea, a kaže kako je sve bilo posebno teško jer suprug Marty nije mogao biti kraj nje.

"Bio je čak više uzrujan nego ja, da budem iskrena, jer je Jake naše prvo dijete. Bio je žalostan što ne može biti prisutan. Ipak, sretna sam što sam mogla normalno otići u bolnicu i što je beba zdrava. Kameru u rađaoni sam doživjela kao Martya, ne samo kao kameru. Bilo mi je ugodno jer sam znala da je bar na taj način prisutan."

U videu pogledajte kako je sve izgledalo:

Steph je, kaže, sretna zbog Martya jer je ipak vidio taj trenutak kada im se rodio sin iako mu je bilo teško gledati nju u bolovima. "Bio je jako nervozan i vjerujem da mu je bilo teško ostati kod kuće", kaže Steph, a Marty se nadovezuje: "Dok je došlo do poroda već sam prihvatio činjenicu da ne mogu biti tamo s njom, iako sam na početku bio jako uzrujan. Kada sam vidio koliko doktora je ondje, znao sam da je sigurna. Teško mi je što nisam mogao odmah zagrliti i poljubiti Jakea, ali kada sam vidio da su oboje dobro bilo mi je lakše. Ipak sam nekako imao osjećaj kao da sam tamo."

Steph je ostala trudna u srpnju 2019., nakon tri godine pokušavanja i tri spontanih pobačaja. Ispričala je kako su oboje imali probleme s neplodnosti, pa je mogućnost trudnoće bila gotovo nemoguća. "Bili smo jako sretni kada sam ostala trudna bez puno problema. Kada sam ostala trudna četvrti put, bila sam uplašena da ću opet pobaciti. Trudnoća je bila jako dobra i bez poteškoća."

Trebala je stići u bolnicu 27. ožujka, a termin joj je bio 3. travnja. Ipak, kako bi spriječili širenje koronavirusa i sačuvali trudnice, bolnica ih je sve pozvala 23. ožujka da dođu boraviti ondje. Dan nakon što je rodila, puštena je kući. Marty je došao po nju i sina i odveo ih u izolaciju. "Malo je teško bakama i dedama što ga ne mogu doći vidjeti, ali šaljemo im videe, fotografije i čujemo se putem videopoziva."

New Jersey drugi je po redu najteže pogođenih gradova koronavirusom u SAD-u s 88 806 potvrđenih slučajeva i 4 377 umrlih.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.