Promo

Osmijehnite se zdravlju!

Foto: PR FOTO
VISODENT
Foto: PR FOTO
VISODENT
Foto: PR FOTO
VISODENT
VL
Autor
PR Članak
02.02.2015.
u 08:00
Pogledaj originalni članak

VISODENT sa ordinacijama u Zagrebu, Splitu i Rijeci posebno ističe bezmetalne keramičke krunice koje su izrađene u potpunosti od keramike, a što im daje znatnu estetsku prednost pred drugim vrstama materijala. Usavršavanje dentalne tehnologije rezultiralo je pojavom nekoliko bezmetalnih keramičkih sustava, a svaki od njih ima svoje prednosti.

Doc.dr.sc. Nikola Petričević u svom višegodišnjem kliničkom radu, kao specijalist protetike dentalne medicine, isprobao je velik broj keramičkih materijala,od kojih su najpoznatiji cirkon i staklokeramika. Kao materijal izbora istakao je staklokeramiku kojom se može postići besprijekorna estetika, odnosno može se postići izgled zuba koji po svim estetskim odlikama odgovara prirodnom zubu.

Za razliku od metalkeramičkih krunica kod kojih postoji metalna osnova, prednosti potpune keramičke krunice je da čitavim svojim volumenom doprinose imitiranju boje zuba i optičkih efekata koji daju krunici prirodan izgled. Kroz sve slojeve staklokeramike svijetlost prolazi i lomi se te iz svakog kuta promatranja krunica vjerno reproducira strukturu prirodnog zuba. Upravo ove odlike zaslužne su za postizanje najviših estetskih standarda u dostizanju odlika prirodnih zuba.

Dr.med.dent. Deni Milevčić istakla je dodatnu prednost bezmetalne krune; završetak krunice uz zubno meso (desni) je u boji zuba. Pojavom bezmetalne keramike uspješno smo izbjegli tamni rub metala koji se prosijava kroz zubno meso, a štoje bio velik problem u izradi gornjih prednjih zuba.

Također je i način brušenja usavršen; rub brušenja je u obliku stepenice unutar koje se smjesti cijela debljina ruba krunice. Takav idealno adaptiran rub koji ne strši van konture zuba i koji ima odličan dosjed je estetski i higijenski bolji, jer se hrana i bakterije ne nakupljaju na rubovima krunica uzrokujuću upale zubnog mesa sa njegovim mogućim povlačenjem..

Sve navedene odlike bezmetalne keramike pokazuju njene velike prednosti uodnosu na metalkeramiku. Sa stajališta čvrstoće materijala možemo istaknuti da susve bezmetalne krune jake, dugotrajne i manje izražene na napuknućima materijala. Pojedinačne krunice i mali mostovi jednake su čvrstoće kao imetalkeramika i samim time je osigurana njihova dugotrajna upotreba. Prednost cirkon keramike nad drugim estetskim materijalima je velika čvrstoća i kod velikih mostova, a koja je u rangu čvrstoće metala. Upravo njegova velika čvrstoća i bijela boja učinile su ovaj materijal iznimno popularnim među doktorima i pacijentima.

Obratite se s povjerenjem vrhunskim stručnjacima VISODENT ordinacija u Zagrebu, Rijeci i Splitu.

Osmijehnite se zdravlju!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr