Pažljivo odabrana prehrana štiti

Orašasti plodovi, žitarice, avokado i riba pomažu u liječenju suhe kože

Foto: Thinkstock
Orašasti plodovi, žitarice, avokado i riba pomažu u liječenju suhe kože
13.01.2015.
u 09:55
Niske temperature s jedne strane i grijani prostori s druge štete našoj koži i čine je suhom, ispucalom i crvenom
Pogledaj originalni članak

Niske temperature s jedne strane i grijani prostori s druge štete našoj koži i čine je suhom, ispucalom i crvenom. Kako bi koža ostala hidrirana, potrebno je više od 30% vlage u zraku pa stručnjaci savjetuju ovlažiti zrak u prostorijama ovlaživačima zraka ili mokrim ručnicima na radijatorima. Nove studije pokazuju da u rješavanju problema suhe kože pomaže i pažljivo odabrana prehrana.

– Istraživanja govore da nekoliko tjedana uzimanja kapsula koje sadrže omega-3 masne kiseline iz ribljeg ulja znatno pomažu u terapiji izrazito suhe kože. Preporučuje se i povećati unos omega-6 masnih kiselina, cinka, vitamina A, C i E. Prehrana bogata ribom, orašastim plodovima, avokadom i žitaricama može “iznutra” pomoći u liječenju suhe kože – savjetuje dr. Ivana Manola, dermatovenerologinja.

>>Koža vam je suha? Evo zašto morate paziti na hidrataciju

>>Za pravilan odabir kreme za lice otkrijte kakvu kožu imate

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.