IZBOR LJEPOTE Hoće li Zagreb ugostiti najljepše žene svijeta

Odluka o Miss Universe na Mesiću i Sanaderu

20.01.2009.
u 19:50
Pogledaj originalni članak

Hoće li Zagreb od polovice svibnja na mjesec dana ugostiti 85 najljepših žena svijeta, na izboru Miss Universe 2009, još uvijek je otvoreno pitanje. I pored službene, ali načelne, podrške potpredsjednice Vlade Jadranke Kosor, ministra turizma Damira Bajsa, gradonačelnika Milana Bandića..., mjerodavni nikako da sjednu za stol i presude ide li Hrvatska u to ili ne, tuži se vlasnik licencije za Hrvatsku Vladimir Kraljević.

Trump spustio cijenu
– Vrijeme pritišće. Najkasnije u iduća dva tjedna moramo odgovoriti direkciji u Americi. Svi su, uključujući Donalda Trumpa, vrlo raspoloženi prema tome da se izbor ove godine održi u Hrvatskoj. Predsjednica organizacije Miss Universe i savjetnica g. Trumpa u rujnu je s delegacijom bila u inspekciji u našoj zemlji.

Oduševilo ih je sve viđeno, a NBC je za Hrvatsku čak smanjio uobičajenu cijenu licencije za oko petsto tisuća dolara. Svjetski izbor Miss Universe 2009. htjeli bi i Dominikanska Republika, Ukrajina, Britanija, te Makao. Sa zagrebačkom Arenom imamo sve uvjete i odluka više ne bi smjela čekati – kaže Vladimir Kraljević, te dodaje da bi se spektakl osim u Zagrebu održavao i u Splitu, Puli i Osijeku.

Bajs za misice
Možda se već danas napravi novi iskorak. Neslužbeno doznajemo da će o održavanju Miss Universe 2009. razgovarati i predsjednik Mesić i premijer Sanader. Njih bi se dvojica danas trebali vidjeti na sjednici Odbora za NATO, pa ostane li vremena nije isključeno da i to razriješe. U Ministarstvu turizmu, koje zbog potencijalne promocije i turističke dobrobiti za Hrvatsku spada u vrlo zainteresirane strane, kažu kako je mogućnost da Hrvatska bude domaćin tog izbora vrlo zanimljiva.

– Napisali smo i pismo potpore. No, u našem budžetu, pa ni u budžetu Hrvatske turističke zajednice za 2009, nisu predviđena sredstva za tu manifestaciju – veli ministar Bajs.

Tko bi pak trebao iznijeti financijski teret spektakla, koji tijekom dva sata tv prijenosa prati milijardu i pol ljudi, nisu definirali ni u hrvatskom Miss Universe. Čelni čovjek veli kako nema ništa protiv da se u trošak od nekoliko milijuna dolara uključi i privatni sektor.

– Mislili smo da Ministarstvo turizma i HTZ, s budžetom od 120 milijuna kuna za oglašavanje u 2009, imaju interesa i prostora da se financijski uključe. Ali otvoreni smo i za sve druge modele financiranja – kaže Kraljević.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr