unikati za vozače

Od starih bicikala s Hrelića stvara nove - u svakom ostavio dio sebe

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
danijel sokolić (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
danijel sokolić (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
danijel sokolić (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
danijel sokolić (1)
22.05.2013.
u 08:52
Danijel Sokolić izrađuje bicikle prema željama kupaca, a cijene unikatnih uradaka kreću se od 1000 do 3000 kuna
Pogledaj originalni članak

U svakom sam ostavio dio sebe – ponosno kaže Danijel Sokolić dok stoji u svojoj radionici popunjenoj biciklima 

No ne misli Sokolić na njih kada govori o ostavljanju sebe. Oni su tek sredstvo. Danijel, naime, od starih dijelova svog voznog parka izrađuje potpuno nove, prilagođene bicikle. 

– Uvijek sam volio bicikle, vozio sam spustove dok se nisam ozlijedio. Sada sam na gradskim biciklima – objašnjava nam dok u radnom odijelu, prekriven mrljama, na terasi stoji ispred svog najdražeg uratka. 

Zaljubljenik u bicikle počeo je svoju kolekciju s nekoliko starih kupljenih na Hreliću. Kada je shvatio da mu djevojka tolerira hobi, nastavio je. Upravo je ona imala čast dobiti prvi bicikl kao rođendanski poklon. Nakon nekoliko vožnji gradom uslijedili su pozivi i upiti o novim biciklima. 

Specijalka najčešći odabir 

Bicikli su prilagođeni gradskoj vožnji, najčešće s tri brzine. Dostupnost na buvljacima i njihova popularnost nametnuli su specijalke kao najčešći odabir, no u svojoj radionici ima i brdskih bicikala, trocikala i jedan oldtajmer motor koji trenutačno preuređuje u gradski kruzer.<span style="\&quot;font-size:" 12px;\"=""> 

– Za izradu jednog bicikla treba mi oko tjedan dana, a cijene variraju od tisuću do tri tisuće kuna, ovisi o konceptu. Drago mi je kada ih ljudi voze i pokušavam se prilagoditi tako da si svatko tko voli bicikle može priuštiti – objašnjava svoju filozofiju Danijel Sokolić te kaže kako ne misli od izrade bicikala živjeti, već želi da mu to bude nešto što radi iz gušta.

>>Na ulicama 50 javnih bicikala, voze se uz šifru za otključavanje

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.