PROMO

Vaše zdravlje na prvom mjestu uz stručnjake iz Poliklinike Magnolija

Foto: Shutterstock
Poliklinika Magnolija
Foto: Shutterstock
Poliklinika Magnolija
Foto: Shutterstock
Poliklinika Magnolija
12.04.2021.
u 08:30
Svijet se mijenja, reakcije vašeg tijela na okolnosti se mijenjaju te je važno vršiti redovne kontrole zdravlja
Pogledaj originalni članak

Zdravlje ponekad ne cijenimo dok ga ne izgubimo, ali uz vašu proaktivnost i suvremene medicinske tehnologije i metode, do toga ne mora doći. Redovitim pregledima je moguće rano detektirati rizične faktore te tako eliminirati teže posljedice po vaše zdravlje. Renomirani zdravstveni stručnjaci Poliklinike Magnolija vam u tome mogu pomoći.

Poliklinika Magnolija je najveći privatni dijagnostičko-terapijski centar čiji se novouređeni prostor nalazi u istočnom dijelu Zagreba, a nudi čitav niz rješenja koja se primjenjuju uz individualizirani, holistički pristup jer ne želite biti samo broj niti se osjećati kao samo jedan u nizu pacijenata. U Poliklinici Magnolija možete biti sigurni da će se za vas i vaše potrebe pobrinuti stručno osoblje koje razumije kako je svaki slučaj specifičan i individualan.

Dame imaju prednost – ginekologija i porodništvo uz vrhunske stručnjake I najmoderniju opremu

Foto: Shutterstock
Poliklinika Magnolija

Sigurno vodite trudnoću od samih početaka pa sve do zadnjeg dana uz stručnjake koji će vam ovo iskustvo učiniti lakšim i ljepšim. Ultrazvučni uređaji najnovije generacije će vam prikazati kako vaše dijete raste i razvija se, a prednosti 3D i 4D tehnike prikaza te kardiotokografija (CTG) u kasnijim fazama trudnoće doprinose vašem stanju - kako bi trudnoća prošla uredno, uz što manje stresa i brige.

Ultrazvučni aparati sa spomenutim 3D i 4D tehnikama prikaza olakšavaju točniju dijagnozu uzroka neuobičajenih krvarenja iz maternica - što je jedna od najčešćih tegoba kod žena reprodukcijske dobi. Ako se to događa i vama, znajte da niste sami. Smatra se da više od 30 posto žena u nekom razdoblju života dobije neki od oblika neuobičajenog krvarenja iz maternice. Kvaliteta života je u tom slučaju narušena, a svakodnevne aktivnosti otežane. Postoji mogućnost pojave i sekundarne anemije, a važno je isključiti i zloćudne bolesti koje mogu biti uzrok nepravilnog krvarenja. Upravo zato je važno brzo reagirati.

Foto: Shutterstock
Poliklinika Magnolija

Endometrioza je postala veliki javno zdravstveni problem. Sve veći broj žena otkriva da boluje od endometrioze. Kvaliteta života je narušena zbog kronične zdjelične boli koja se manifestira kroz neuobičajena krvarenja iz maternice, boli prilikom odnosa ili kao bolni "pritisak" u zdjelici. Neplodnost je također prisutna kod većine žena s endometriozom, stoga je važno postaviti dijagnozu što ranije. U prosjeku prođe čak osam godina od pojave prvih simptoma do postavljanja dijagnoze. Nemojte biti dio te statistike i poduzmite nešto odmah za dobrobit vašeg intimnog zdravlja! Poliklinika Magnolija nudi čitav niz dijagnostičko-terapijskih rješenja za najrazličitije ženske probleme i liječenje žena neovisno o njihovoj dobi koristeći najnovije tehnologije i minimalno invazivni kirurški pristup.

Najnovije metode u liječenju gastroenteroloških bolesti

Za zdravlje vašeg probavnog sustava, Poliklinika Magnolija nudi širok spektar dijagnostičkih i terapijskih standardnih rješenja, ali i jednu novu metodu koja dosad nije bila implementirana u privatnom zdravstvenom sustavu. Riječ je o fekalnoj transplantaciji. Probavni sustav ovisi o korisnim bakterijama koje učinkovito probavljaju hranu i apsorbiraju nutrijente, ali neke bolesti i tretman antibioticima mogu uništiti ove dobre bakterije, a fekalna transplantacija je metoda koja ih može ponovno unijeti u organizam. To je postupak liječenja infuzijom tekućeg filtrata fecesa zdravog davatelja u crijevo primatelja. Pripravak se najčešće aplicira putem kolonoskopa kako bi se normalizirala crijevna flora. Za ovu metodu u Poliklinici Magnolija je odgovorna doc. dr. sc. Ivana Mikolašević, subspecijalistica gastroenterologije i pionir fekalne transplantacije u Hrvatskoj.

Ovom terapijom se mogu revitalizirati i bolesnici koji su preboljeli COVID-19. Virus ostavlja zasad nepoznate dugoročne posljedice na probavni sustav, a i velika količina antibiotika je prijetnja crijevnoj flori.

Gastroenterološki subspecijalisti Poliklinike Magnolija se bave otkrivanjem i liječenjem različitih bolesti probavnog trakta. Trbušna šupljina krije brojne organe kao što su jetra, žuč, gušterača, slezena, jednjak, želudac, dvanaesnik, tanko i debelo crijevo. Njih mogu zahvatiti različiti poremećaji i bolesti, a važno je pravovremeno reagirati kako bi se izbjegao razvoj ozbiljnijih poremećaja u gastrointestinalnom traktu. Ako osjećate bilo kakve probavne poteškoće duže od par tjedana, obratite se liječnicima Poliklinike Magnolija. Neki lijekovi dostupni u ljekarnama bez recepta vam mogu privremeno ublažiti simptome, ali kompleksnije probavne poteškoće zahtijevaju pretrage, dijagnozu i liječnički tretman.

Čak i ako nemate nikakve simptome kardiovaskularnih bolesti, pregled vam može spasiti život

Foto: Shutterstock
Poliklinika Magnolija

Kardiovaskularne bolesti su najčešći uzrok smrti kod žena i muškaraca u posljednjih dvadeset godina. Kardiovaskularne bolesti su uzrokovale čak 45 posto svih smrti u Europi i 37 posto u Europskoj Uniji, prema podacima European Heart Networka iz 2017. godine. Takvi podaci su razlog za brigu, ali uz prevenciju, pravovremenu dijagnostiku i adekvatno liječenje možete znatno utjecati na vlastito kardiovaskularno zdravlje. Poseban naglasak u Poliklinici Magnolija se stavlja na samu prevenciju. Zato se preporučuju redovite kontrole srca i krvnih žila koji dolaze i u preventivnim paketima usluga sistematskih pregleda za žene i muškarce. Stručni tim kardiologa vam pomaže u prevenciji i liječenju kardiovaskularnih bolesti suvremenim metodama i preporukama za eliminaciju rizičnih faktora koji se mogu kontrolirati.

Tim stručnjaka s dugogodišnjim iskustvom može obaviti kompletnu neinvazivnu kardiovaskularnu obradu i liječenje bolesti srca i krvnih žila u izvanbolničkim uvjetima te donijeti točnu procjenu koji pacijenti trebaju invazivnu obradu.

Preporučuje se redoviti pregled kardiovaskularnog sustava čak i za ljude koji nemaju nikakve simptome bolesti, bez obzira na godine. Učestalost pregleda ovisi o faktorima rizika i ostalim medicinskim problemima, a to je najbolje utvrditi kroz konzultacije s liječnikom.

Intimno zdravlje muškaraca je pitanje koje ne treba ignorirati

Preventiva je važna i kod intimnog zdravlja muške populacije. Životni vijek nam je duži nego kod naših predaka, a upravo zato su od iznimnog značaja redovite kontrole prostate. Muškarci s povećanim rizikom od raka prostate bi se trebali podvrgnuti pregledu već u 45. godini života jer je bez pregleda prostate nemoguće utvrditi zdravlje ovog organa. Redovitim kontrolama se povećava mogućnost otkrivanja i prevencije pojave zloćudnih bolesti. U urološkoj ambulanti je pokrivena i ultrazvučna dijagnostika urotrakta s pregledom bubrega, volumetrijskom procjenom veličine prostate i procjenom količine rezidualnog urina nakon mokrenja. U sklopu liječenja kroničnih cistitisa se primjenjuje novi lijek - hijaluronska kiselina koja dokazano djeluje kod kroničnih promjena na sluznici mokraćnog mjehura.

Uz već spomenute djelatnosti, Poliklinika Magnolija nudi i usluge najviše razine u ortopediji, neurologiji, dermatovenerologiji, a odnedavno i u dermatokirurgiji. Dermatokirurški tim Poliklinike Magnolija se sastoji od dermatokirurga, dermatoonkologa i patologa koji odstranjuju sve vrste tumora kože i potkožja u lokalnoj anesteziji uz mogućnost patohistološke analize.

Novouređeni prostor u zagrebačkoj Dubravi je dom najvećeg spektra medicinskih usluga u tom dijelu Zagreba i okolice.

Nema više predugih čekanja na pregled. Sada možete uklopiti preglede u vaš svakodnevni ritam. Vaša sigurnost i zadovoljstvo su na prvom mjestu, a možete biti sigurni u stručnost i kvalitetu usluge.

Briga za zdravlje je u današnje vrijeme neprocjenjiva, a stručni djelatnici Poliklinike Magnolija sigurno će se brinuti za vas i vaše najbliže.

Obratite nam se s povjerenjem na broj telefona +385 1 6268 348 ili dogovorite pregled putem kontakt forme na službenoj stranici Poliklinike Magnolija.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr