Pripremite se

Očekuje nas još snijega, a evo nekoliko trikova za čišćenje prilaza lopatom

Foto: Pixabay
Očekuje nas još snijega, a evo nekoliko trikova za čišćenje prilaza lopatom
05.12.2020.
u 07:00
Jeste li znali da je dobro poprskati lopatu jestivim uljem?
Pogledaj originalni članak

Neki dan nas je iznenadio snijeg i, iako nije pao u velikoj količini, bilo bi dobro pripremiti sve za čišćenje jer prognoza kaže da bi mogao padati ponovno. Prvo, pripremite lopatu odmah, nemojte čekati da vam snijeg zatrpa dvorište ili parking ispred zgrade, pa da ju tek onda krenete tražiti.

Drugi korak je prskanje lopate, s obje strane, nekim uljem - to može biti obično suncokretovo. Snijeg će, zahvaljujući toj metodi, samo skliznuti s lopate. Zapamtite da ju uvijek dok čistite trebate držati što bliže tijelu - smanjit ćete pritisak i rizik od ozljeda ruku, ramena i leđa. 

Pogledajte kako izgleda zimska idila na Rastokama 

Lopatu držite otprilike pola centimetra od tla i uvijek skupljeni snijeg bacajte negdje u stranu - nemojte gurati naprijed, tako stvarate samo još veću hrpu i otežavate si posao.

Ako u dvorištu imate pločice, obavezno koristite plastičnu lopatu kako ih ne biste oštetili.

Tijekom čišćenja prilaza pazite na automobile. Bilo bi najbolje da prvo očistite njih i da ne bacate snijeg oko njih ili po putu kojim izlazite s automobilom, prenosi MSN.

Veliki snijeg zatrpao Austriju: Više od 1000 ljudi dobrovoljno čistilo cestu kako bi stigli na posao

Foto: Pixsell
Foto: Pixsell
Foto: Pixsell
Foto: Pixsell
Foto: Pixsell

OSOBNE FINANCIJE

Financijska pismenost – ključna vještina svih generacija

Svaki dan se suočavamo s mnogobrojnim odlukama. Većina ih je jednostavna poput onih što danas doručkovati ili odjenuti, no postoje i one složenije kao što su: „Koliko novca mogu potrošiti na kupovinu hrane ili cipela?“ ili „Mogu li si priuštiti odlazak u kino?“. Što smo uspješniji u donošenju odluka, život će nam biti kvalitetniji; uz manje briga, bolje ćemo koristiti vrijeme, učinkovitije raspolagati novcem i naposljetku biti sretnije i zadovoljnije osobe.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
18:34 06.12.2020.

Svasta kao da prvi put pada snijeg....

MO
montello
18:03 05.12.2020.

nisu zime vise kao nekoć...