Restoran Sokol

Obvezno probajte šokol - ninsku buđolu

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
25.07.2019.
u 23:15
U srcu sezone ovdje se čeka u redu
Pogledaj originalni članak

Restoran Sokol odmah je na ulazu iza ninskih bedema, tik iza mosta. I nije samo prvi na ulazu...

– Moj djed je još prije pedesetak godina otvorio restoran, tradicija je jedan od naših aduta. I danas nam dolaze gosti koji su kod nas jeli još kad su bili jako mladi. To nam predstavlja veliko zadovoljstvo. A gostima prepuštamo da ocijene kvalitetu – skromno kaže Ana Tartaro, vlasnica ovog restorana koji uz ribu, tjesteninu i meso, s ponosom kao predjelo poslužuje poznati ninski specijalitet, ninsku buđolu - šokol. Probali smo i uživali u svakom zalogaju.

U ovom restoranu gotovo sve se sprema na tradicionalni ninski način uz obiteljski odabir umaka, začina...

– Djed je nekada imao mesnicu i mi znamo što je meso – rekla nam je Ana, nakon što smo pojeli srednje pečeni steak. Pun želudac – 65 dag za 120 kuna u centru Nina, što nije previsoka cijena, a slično je i s ribljom platom: kilogram ribe za 250 kuna. U špici sezone u Ninu se pred restoranom gotovo uvijek čeka u redu. No nervoze nema, konobari su, uvjerili smo se, ugodni i strpljivi, a sve je začinjeno i vrhunskim ugođajem u restoranu s velikim vrtom natkrivenim vinovom lozom.

– Pojeo sam tjesteninu s umakom i jako sam zadovoljan – rekao nam je Poljak Wojciech, koji je uživao stol do našeg.

Večernjakove zvjezdice

Izbor i kvaliteta jela (do MAKS. 50 bodova) 45

Izbor i ponuda pića (do MAKS. 15 bodova) 10

Posluga i ljubaznost (do MAKS. 10 bodova)  9

Dojmovi i prostor (do MAKS. 20 bodova) 15

Ukupnost ponude (DO MAKS. 5 bodova)  5

UKUPNO: 84

 

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.