mladi i internet

Novo istraživanje ukazalo da društvene mreže ne štete tinejdžerima

Foto: Getty Images
Online upoznavanje
Foto: Getty Images
Online upoznavanje
Foto: Getty Images
Online upoznavanje
Foto: Getty Images
Online upoznavanje
10.05.2019.
u 16:08
'Pokazali smo da učinci društvenih medija nisu jednosmjerna ulica, niti je sve tako crno bijelo'
Pogledaj originalni članak

Široko rasprostranjeni strahovi od štetnih učinaka na tinejdžere koji provode sate na društvenim mrežama mogli bi biti pogrešni, prema novoj britanskoj studiji. Istraživači tvrde da takve internetske aktivnosti imaju samo "neznačan" učinak na njihovo stanje i sreću. Istraživanje koje je provedeno na uzorku od 12.000 tinejdžera ukazuje na to da se manje od 1% adolescentske nesreće može pripisati korištenju stranica kao što je Facebook, piše Dailymail.

Glavni koautor, profesor Andrew Przybylski sa Sveučilišta u Oxfordu rekao je: "Vrijeme koje mladi provode na društvenim mrežama ne bi trebalo biti ono o čemu brinu roditelji.

Umjesto toga, roditelji bi trebali ispitati imaju li određeni aspekti ponašanja na internetu negativan utjecaj na njihovo mentalno zdravlje, kao što je gledanje potencijalno štetnih stranica ili postova. U studiji se navodi kako vodeće društvene medijske kuće imaju podatke koji bi mogli rasvijetliti problem, ali ga nerado dijele sa znanstvenicima.

Istraživači su dodali: "Pokazali smo da učinci društvenih medija nisu jednosmjerna ulica, niti je sve tako crno bijelo. Učinci su nijansirani, recipročni i nisu za svakoga isti te ovise o mnogo faktora kao što je spol, dob i slično".

- Ako otkrijemo da je određena aktivnost štetnija od ostale, to bi bila prilika da razmislimo o tome što možemo učiniti umjesto da kažemo da je sve loše- dodali su. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.