Hrvatska jela

Nikolina imala posljednji trening za kuharsko natjecanje

Nikolina imala posljednji trening za kuharsko natjecanje
02.06.2010.
u 11:04
Žiriju će biti važna svaka sitnica tijekom pripreme dvaju glavnih jela za 14 osoba u pet sati – od pripreme radne površine, osobne prezentacije kuhara do iskoristivosti namirnica i tehničkih vještina.
Pogledaj originalni članak

Sudjelovati na natjecanju Bocuse d’Or velika je povlastica za svakoga kuhara, a čast da na njemu predstavlja Hrvatsku pripala je Nikolini Lončar iz Koprivnice. Budući da i kuhanje valja trenirati, Nikolina je naporno radila, a svoje rezultate prezentirala u zagrebačkom hotelu Aristosu.

Sa svojim pomoćnikom Zlatkom Novakom Nikolina je na “generalnoj probi” pripravila jela koja će joj možda za nekoliko dana donijeti i vrijedno odličje. Da nije dovoljno da jelo bude “za prste polizati”, svjedoče i strogi kriteriji na koje će suci obratiti pozornost. Žiriju će biti važna svaka sitnica tijekom pripreme dvaju glavnih jela za 14 osoba u pet sati – od pripreme radne površine, osobne prezentacije kuhara do iskoristivosti namirnica i tehničkih vještina.

Natjecanje Bocuse d’Or održat će se u Ženevi 7. i 8. lipnja, a Nikolini želimo sreću!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.