Apel

Neetično je korištenje konja za smirivanje navijačkih nereda

Neetično je korištenje konja za smirivanje navijačkih nereda
12.05.2010.
u 11:00
Prijatelji životinja, nakon brojnih reakcija građana, poslali su dopis ministru unutarnjih poslova i ministru poljoprivrede te predsjednici Vlade od koje traže hitno zauzimanje za neuvođenje konja u policiju.
Pogledaj originalni članak

Prijatelji životinja, nakon mnogih reakcija građana, poslali su dopis ministru unutarnjih poslova Tomislavu Karamarku u kojem upozoravaju na potpunu etičku i ekonomsku neprimjerenost korištenja konja u radu policije te traže zaustavljanje svih planova po pitanju nabave konja kako bi se zaštitio interes ljudi, životinja kao i ugled predstavnika hrvatskih vlasti.

Prijatelji životinja obratili su se i ministru poljoprivrede Petru Čobankoviću, s obzirom na to da korištenje konja u policiji nije u duhu Zakona o zaštiti životinja, te predsjednici Vlade Jadranki Kosor od koje traže hitno zauzimanje za neuvođenje konja u policiju, što je u skladu s interesom i voljom građana Hrvatske, kao i s osnovnim načelima zaštite životinja.

U svojem dopisu ministru Karamarku Prijatelji životinja navode kako su neugodno iznenađeni njegovim najavama u medijima da policija namjerava ubuduće u neredima i tučnjavama na nogometnim utakmicama koristiti konje. Argumentaciju koju je naveo u prilog tomu smatraju neuvjerljivom i nerealnom. Ministrova izjava temelji se uglavnom na pozivanju na tradiciju korištenja konja u policiji drugih zemalja, koju Hrvatska nema. Također, praktično neutemeljen je i njegov stav da će se konji koristiti za smirivanje nereda na stadionima. Njihovo korištenje za smirivanje socijalnih nemira, kao u nekim drugim europskim zemljama, bilo bi protivno civilizacijskom rješavanju društvenih problema, a takvo korištenje je i sam odlučno opovrgnuo.

Nakon njegova istupa u javnosti Udruzi se javio velik broj građana koji su revoltirani činjenicom da se, u vremenu recesije i teškog preživljavanja građana, Ministarstvo i Vlada odlučuju na posve nepotrebno i u borbi protiv nasilja huligana na stadionima neučinkovito rješenje te trošenje ogromne količine proračunskoga novca, zanemarujući pritom i etičko postupanje prema životinjama.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.