Odlična je

Napravite svoju majonezu kod kuće: Trebaju vam samo tri sastojka

Foto: screenshot/facebook
Napravite svoju majonezu kod kuće: Trebaju vam samo tri sastojka
05.04.2020.
u 07:00
Definitivno je zdravija i bolja opcija jer ne sadrži konzervanse i ne morate brinuti što je unutra.
Pogledaj originalni članak

Kupovina namirnica u ovom razdoblju nije lak zadatak jer trebate zaštitnu masku, rukavice, čekate u redu... Dosta vremena odlazi na tu, samo jednu, kućansku obavezu, pa zašto ne biste probali neke namirnice napraviti sami kod kuće? Pogotovo sada kada imate više vremena nego inače. Metro.co.uk donosi jednostavan recept za omiljeni namaz - majonezu. Treba vam svega par sastojaka i zdravija je opcija od one kupovne.

Ovi sastojci su za jednu staklenku majoneze, ali ukoliko želite više samo uzmite duplu količinu sastojaka.

U videu pogledajte kako to radi urednica portala Ordinacija Maja Posavec: 

Sastojci:
1 jaje
220ml ulja
1 žličica limunovog soka ili octa
1/4 žlice soli

Ako želite možete dodati češnjak, senf ili crvenu papriku za dodatan okus.

Priprema:
Sve sastojke stavite stavite u zdjelu, uključite mikser na najjaču brzinu i miksajte. Već nakon 10 sekundi će početi nalikovati na majonezu, ali miksajte sve dok ulje ne postane bijelo i kremasto, a cijela smjesa gusta. Gotovo je onda kada zdjelu okrenete naopako, a ništa ne iscuri van, baš kao kada radite snijeg od bjelanjaka.

Čuvajte u staklenci u hladnjaku i potrošite u roku od tjedan dana. S obzirom na to da ne može dugo stajati, preporučuje se da ne radite velike količine odjednom.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

ID
Ivan.Dobri1a
09:00 05.04.2020.

Ulje se dodaje postepeno i može ga biti i puno više nego u ovom lošem receptu.

JO
johaneseker
12:04 06.04.2020.

Ispravka, Francuzi ne znaju za tu salatu, to je ruska slata izmišljena od francuskog kuhara na dvoru posljednjeg ruskog cara. To je prava istina o "francuskoj salati".

AU
austrougarskigeneral
10:17 06.04.2020.

majonezi volim samo usendvićču.