Vrh vrhova

Ovo su zemlje s najviše turista na svijetu

Ovo su zemlje s najviše turista na svijetu
03.08.2017.
u 07:43
Francuska je primila 82,6 milijuna posjetitelja 2016.
Pogledaj originalni članak

Francuska je 2016. ostala zemlja koja je primila najveći broj turista na svijetu, a iza nje se nalaze Sjedinjene Države i Španjolska, pokazale su brojke koje je u srijedu objavila Svjetska turistička organizacija.

Francuska je primila 82,6 milijuna posjetitelja 2016., što je pad od dva posto u odnosu na 2015., kaže se u izvješću.

Broj turista u SAD-u također je pao za tri posto na 75,6 milijuna, ali je ta zemlja zadržala drugo mjesto, ispred Španjolske gdje su pak brojke skočile za deset posto.

Turistička eksplozija u Španjolskoj djelomično je posljedica činjenice da turisti zbog straha od terorizma uglavnom izbjegavaju destinacije poput Turske, Egipta ili velikih europskih gradova.

Na četvrtom mjestu je Kina s 59,3 milijuna, a na petom Italija s 52,4 milijuna turista.

Slijede Velika Britanija, Njemačka, Meksiko, Tajland i Turska.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

AU
austrougarskigeneral
11:42 03.08.2017.

i mi smo u top 5

DU
Deleted user
06:37 08.08.2017.

Mi ni fizički ne možemo primiti više turista! Tu smo na granici mogućnosti da primimo turiste? Čime bi ih hranili, napajali, jer bi neki proveli godišnji čekajući pred kućicama na autocesti u nepreglednim kolonama od Zagreba do Dubrovnika! Mi ne znamo biti turistička zemlja, to treba učiti? Ne mogu polupismeni domaćini držati bogatog gosta a da ga svojom neukosti ne otjera nekuda u drugu zemlju? Kako netko može na pola ceste, gdje sjediš na panju, a oči ti grizu automobilske izgore time, tražiti za esspreso 11kn? Kako na cijelom Jadranu nema poštene autoradione i dijelove za aute, ako netko slučajno ostane u kvaru? Treba vam za popravak bar dva godišnja odmora a o cijenama neću reći ni reći? Jasno, bez računa!? I tako bih mogao pisati do sutra!?