ponavljaju je

Najčešće pogreške koje radite kad kod kuće pečete pizzu

Foto: Shutterstock
Najčešće pogreške koje radite kad kod kuće pečete pizzu
20.12.2020.
u 07:00
Nedovoljno vruća pećnica još je jedna od pogreški pri pečenju pizze. Za ostala jela morali biste paziti da pećnicu ne zagrijavate prejako, no to nije slučaj s pizzom
Pogledaj originalni članak

Pizza je omiljeno jelo i velikih i malih. Ako ste među onima koji vole sami ispeći pizzu i nadjenuti je omiljenim sastojcima po želji, ovo je za vas. 

Ako sami pripremate tijesto za pizzu, jedna od najčešćih pogrešaka je da tijesto ne ostavite postrani da "odmori". 

Nije to samo pizza sa sirom, evo što sadrži prava Margherita:

Foto: Thinkstock
Pizza
Foto: Thinkstock
Pizza
Foto: Thinkstock
Pizza
Foto: Pixabay
Pizza
Foto: Thinkstock
pizza
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
02.11.2016., Zagreb - Luka Nizetic u restoranu Pizza Pasta Forte. DKS_56146169 Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Facebook
Pizza
Foto: Thinkstock
Pizza s tikvicama

Nikako nemojte tijesto, kada je vrijeme, rastezati valjkom za tijesto. Činite to rukama. Ako se tijesto "povlači" nakon što ga razvučete, to znači da ga je potrebno ostaviti još malo da odmori na sobnoj temperaturi. 

Nemojte na tijesto stavljati gotove, kupovne umake od rajčice. Napravite ga sami. Uzmite sok od rajčice, zasolite po želji, dodajte malo bosiljka ili origana i namažite tijesto. 

Ne pretjerujte sa sastojcima na pizzi. Ako stavljate pršut, primjerice, pazite da ne dodajete i ostale slane sastojke zbog kojih pizza može postati preslana i nejestiva. 

Nedovoljno vruća pećnica još je jedna od pogreški pri pečenju pizze. Za ostala jela morali biste paziti da pećnicu ne zagrijavate prejako, no to nije slučaj s pizzom. Pećnicu zagrijte na maksimalnu temperaturu i tek kada je zaista vruća, stavite pizzu i pecite je desetak minuta. 

Bez fritula nema blagdana: Uz ove trikove napravite najbolje fritule kod kuće:

Integracija Roma

Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH: Ostvarenjem plemenitih ciljeva u području ljudskih prava i prava manjina, doprinosimo boljem društvu

Jedan od ključnih projekata koje Ured trenutačno provodi je „Uključivanje Roma – Ispunjavanje preduvjeta za učinkovitu provedbu politika usmjerenih na nacionalne manjine – FAZA I“, koji ima za cilj povećati broj mladih Roma i Romkinja u obrazovnom sustavu. O tom i drugim važnim projektima ključnog Vladinog stručnog tijela za unaprjeđenje ljudskih prava i prava nacionalnih manjina, razgovarali smo s ravnateljem g. Alenom Tahirijem.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

MO
montello
19:38 20.12.2020.

pizzu obozavam

Avatar Mihica
Mihica
17:15 20.12.2020.

Zašto se hr voze vlakom.. Pa da bi se na važili...

Avatar Mihica
Mihica
17:14 20.12.2020.

Peći ko to kaze