Dopunsko zdravstveno

Mini vodič kroz medicinske usluge: Kako i koje preglede možete obaviti bez čekanja?

Foto: Shutterstock
Wiener osiguranje
Foto: Shutterstock
Wiener osiguranje
Foto: Shutterstock
Wiener osiguranje
Foto: Shutterstock
Wiener osiguranje
10.06.2020.
u 09:03
Na neke preglede u hrvatskim se bolnicama čeka više od osam mjeseci, a situacija se zbog koronavirusa i potresa u Zagrebu dodatno zakomplicirala jer su neke bolnice oštećene pa mnogi preglede moraju obaviti u privatnim ustanovama. Doznajte što učiniti da izbjegnete skupo plaćanje zdravstvenih usluga
Pogledaj originalni članak

Zbog koronavirusa liste čekanja u hrvatskim bolnicama su revidirane, a prema prvim podacima povećale su se prosječno za 65 dana. U većini hrvatskih bolnica kažu da je mnogo pacijenata koji su imali ili imaju zakazane termine pregleda zbog straha od koronavirusa te preglede otkazuju ili na njih naprosto ne dođu. Na listama čekanja najveća je gužva kod dječjeg oftalmologa, gdje se u prosjeku čeka 258 dana, dok će odrasli na taj pregled morati pričekati 175 dana, na pregled kod kardiologa čeka se 204 dana, a na endokrinologa 150. Neki dijelovi zagrebačkih bolnica stradali su u potresu, što im, uz koronavirus predstavlja dodatan problem pri naručivanju pacijenata na preglede. Iako su neke bolnice najavile da će raditi popodne i vikendom kako bi smanjile liste čekanja, pacijentima često ne preostaje ništa drugo nego pregled obaviti u privatnim ustanovama. No kako najsigurnije i najpovoljnije otići na specijalistički pregled bez da sate provedete u čekaonicama?

Foto: Shutterstock
Wiener osiguranje

Ukoliko želite učiniti korak više u brizi za zdravlje, dopunsko i dodatno zdravstveno osiguranje idealna je opcija jer vam jamči nekoliko vrlo važnih prednosti poput brzine dolaska na preglede i pretrage, puno lakše dogovaranje pregleda kao i strpljivost te ljubaznost osoblja.

Što je to dodatno, a što dopunsko  zdravstveno osiguranje?

Važan segment dobrog zdravlja je i redovit odlazak liječniku te preventivni pregledi. Dopunsko baš kao i dodatno zdravstveno osiguranje, spada u skupinu dobrovoljnih zdravstvenih osiguranja koja svoje osiguranike štite od neplaniranih troškova u slučaju bolesti, odnosno prilikom korištenja zdravstvene zaštite.

Dopunsko zdravstveno osiguranje pokriva troškove sudjelovanja za usluge koje se obavljaju preko obveznog zdravstvenog osiguranja. Tu spadaju posjeti liječniku obiteljske medicine, usluge specijalističkih pregleda, specijalističke dijagnostike, bolničkog liječenja, izdavanje ortopedskih pomagala te sudjelovanja po receptu u ljekarni i doplate za lijekove s Dopunske liste lijekova.

Wiener osiguranje u periodu do 30. lipnja 2020. nudi posebnu pogodnost, uz svaku kupnju police dopunskog zdravstvenog osiguranja na dar dobivate i mini policu dodatnog zdravstvenog osiguranja.

Foto: Shutterstock
Wiener osiguranje

Poklon polica dodatnog zdravstvenog osiguranja traje godinu dana i uključuje jedan pregled kod privatnog liječnika i jednu dijagnostičku pretragu.  Više o ovoj jedinstvenoj ponudi saznajte na linku, a policu možete ugovoriti online ili u nekom od Wiener prodajnih mjesta. Stoga, ako se želite pobrinuti za vaše zdravlje, iskoristite ovu super akciju kako biste dobili i mini policu dodatnog zdravstvenog osiguranja.

Mini polica dodatnog osiguranja

Iskoristite svoju policu za specijalistički pregled kod internista, endokrinologa, gastroenterologa, kardiologa, pulmologa, neurologa, oftalmologa, ginekologa ili urologa i to bez dugačkih lista čekanja, a na raspolaganju su vam mnoge zdravstvene ustanove diljem Hrvatske. Uz specijalističke preglede uz tu policu imate pravo i na laboratorijsku dijagnostiku pa tako vrlo brzo možete obaviti pretrage poput: sedimentacije, CRP-a, KKS-a, GUK-a, triglicerida, bilirubina, uree, kreatinina, AST-a , ALT-a, GGT-a, AP-a, mokraćne kiseline, kompletne pretrage urina, a možete provjeriti i ukupni kolesterol, HDL, LDL, Fe, UIBC, TIBC te TSH.

Uz sve svim ugovarateljima police na raspolaganju je specijalistička dijagnostika  pa tako uz mini policu možete otići na: EKG, EEG, radiološko snimanje prsne šupljine s očitanjem, radiološko snimanje koštanog sustava (do dvije pozicije) s očitanjem, UZV prostate, UZV štitnjače, EMNG gornjih ekstremiteta, spirometriju i denzitometriju. Ako niste stručnjak za internet i želite doznati više informacija, možete otići u Wienerova prodajna mjesta gdje će vam ljubazno i stručno osoblje  objasniti sve detalje dopunskog i dodatnog osiguranja.

Foto: Shutterstock
Wiener osiguranje

Sadržaj nastao u suradnji s Wiener osiguranjem.

Pogledajte na vecernji.hr