'nisu premali'

Mama ispričala: 'Moja djeca od 2 i 4 godine rade gotovo sve kućanske poslove'

Foto: YouTube.com/@ButFirstCoffee
Mama ispričala: 'Moja djeca od 2 i 4 godine rade gotovo sve kućanske poslove'
31.03.2023.
u 15:30
Između ostalog, mališani moraju sami svoj čisti veš nositi u svoje sobe i tamo svoju odjeću sortirati u odgovarajuće ladice, te pomoći mami u poslovima poput čišćenja, usisavanja i brisanja prašine.
Pogledaj originalni članak

Premda većina roditelja smatra da mala djeca ne bi trebala sudjelovati u kućanskim poslovima, mama dvoje djece Kallie Branciforte iz Connecticuta kaže da svom sinu (4) i kćeri (2) redovito daje takve zadatke, te da gotovo sve poslove u kući rade skupa s njom, a neke i sami. Branciforte inače na svom YouTube kanalu @ButFirstCoffee uglavnom objavljuje praktične savjete o čišćenju i održavanju doma, a ne vidi, kaže, zašto joj u svakodnevnim poslovima ne bi pomagala i djeca - 'jer nikada nije prerano da se nauče odgovornosti'.

"Ponekad skaču od sreće dok obavljaju kućanske poslove i to im se apsolutno sviđa, a drugi put kad ih zamolim gunđaju i žale se. Ovisi kako su raspoloženi", objasnila je.

"Kućanski poslovi koje im zadajem definitivno nisu uvijek lagani", objasnila je mama koja, kako kaže, za njihovo obavljanje nema posebno visoke standarde, ali joj je svejedno bitno da ih djeca odrade.

"Moja djeca naravno ne presavijaju majice uredno kako ja to radim, moja dvogodišnja kćer gotovo uvijek prolije sok dok nosi čašu, a kuhanje s djecom je jedna od najstresnijih stvari koje kao roditelj podnosite", priznaje.

Ipak, njezina su djeca odgovorna za spremanje tanjura nakon jela i stavljanje istih u sudoper, kao i za pomoć u pripremi obiteljskih obroka. Mališani također moraju sami svoj čisti veš nositi u svoje spavaće sobe i tamo svoju odjeću sortirati u odgovarajuće ladice, te pomoći mami u poslovima poput čišćenja, usisavanja i brisanja prašine.

- Nadam se da će, ako sada nauče obavljati osnovne kućanske poslove, kasnije u životu biti disciplinirani i uspješni - rekla je Branciforte, a mnogi su roditelji pohvalili takav odgoj, kao i činjenicu da je mama s djecom tako strpljiva.

"Apsolutno mi se sviđaju tvoji savjeti i to što ih učiš da rade", piše jedna mama.

"Ja ponekad radije stvari sama napravim jer je tako brže, no sviđaju mi se tvoji savjeti i primijeniti ću ih", rekla je druga.

"Definitivno ste na dobrom putu jer ono što prvo naučimo, najduže pamtimo", dodao je jedan korisnik, a prenio The Sun.

Mamu oduševila sinova čestitka, a onda uočila što piše sitnim slovima

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

LI
liliZG
21:14 01.04.2023.

tu mi ostali obično pogriješimo a ona je apsolutno u pravu