Korisno

Madraci bi se trebali prati češće nego što mislite: Evo kako ih začas očistiti

Foto: shutterstock
Madraci bi se trebali prati češće nego što mislite: Evo kako ih začas očistiti
14.05.2020.
u 07:00
Kako madraci vremenom postaju prljavi, što od tijela, što od prašine, ovaj jednostavan trik riješit će taj problem.
Pogledaj originalni članak

Soda bikarbona odlična je za čišćenje gotovo čitavog kućanstva, od kuhinjskih aparata pa do podova i kupaonice. Jedna majka sada je podijelila kako ona čisti svoj madrac uz pomoć sode bikarbone te koliko često bi se madraci zapravo trebali čistiti, prenosi Daily Mail. 

Majka iz Australije na svom je TikTok profilu pokazala kako mješavinom sode bikarbone i esencijalnog ulja očisti madrac od prljavštine, ali i neugodnih mirisa u samo nekoliko minuta te oduševila korisnike društvenih mreža. Kako madraci vremenom postaju prljavi, što od tijela, što od prašine, ovaj jednostavan trik riješit će taj problem.

@mama_mila_

Treat yourself to a good nights sleep ##springcleaning ##bedroomcheck ##momsoftiktok ##cleaningtips ##sleepwell ##selfcare ##lifeathome ##cleanliving

♬ Run Free (feat. IVIE) - Deep Chills

Sve što trebate napraviti je namočiti madrac s malo vode te zatim nanijeti mješavinu sode bikarbone i nekoliko kapi esencijalnog ulja po izboru. Ostavite mješavinu da se osuši te usisavačem pokupite ostatak. Zatim složite krevet i spremni ste za daljnje korištenje te uživanje u svježini kreveta. Na kraju je savjetovala da se madrac, kao i jastuci i pokrivači, čiste svakih tri do šest mjeseci. 

Njezin video preledan je više od 450 tisuća puta te oduševio ljude. “Savršeno, definitivno moram probati ovo”, glasio je jedan komentar. “Tko bi rekao da je soda bikarbona dobra i za to”, komentirao je jedan korisnik. “Hvala na savjetu! Stvarno je odlično”. komentirala je jedna korisnica.

Pogledajte koliko muškaraca u Hrvatskoj svakodnevno obavlja kućanske poslove:

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.