dobro je znati

Ljubljenje vam može produljiti život. Krenite već danas...

Foto: Thinkstock
poljubac
Foto: Thinkstock
poljubac
Foto: Thinkstock
poljubac
Foto: Shutterstock
Poljubac
Foto: Thinkstock
Poljubac, ljubljenje
Foto: Thinkstock
Poljubac, ljubljenje
Foto: Thinkstock
Par, veza, poljubac
Foto: Dino Stanin/Pixsell
Poljubac
Foto: Thinkstock
Poljubac
07.04.2019.
u 07:00
Ljubljenjem izmjenjujete i bakterije iz sline s drugom osobom. Može vam se činiti gadljivo, no to pomaže jačanju imuniteta i razvoju antitijela koji se bore protiv različitih infekcija.
Pogledaj originalni članak

Ljubljenje nije samo znak koliko vam je do nekoga stalo, ono ima i blagonaklono djelovanje na zdravlje. Studije pokazuju da ljubljenje pomaže u očuvanju zdravlja i smanjuje rizik od nekih bolesti. Ljubite se češće i dulje jer to ovo čini vašem tijelu...

Jača imunitet- Ljubljenjem izmjenjujete i bakterije iz sline s drugom osobom. Može vam se činiti gadljivo, no to pomaže jačanju imuniteta i razvoju antitijela koji se bore protiv različitih infekcija. 

Snižava krvni tlak - Ljubljenje regulira otkucaje srca i širi krvne žile čime snižava razinu krvnog tlaka. 

Spriječava plućne bolesti - Što više puta udišete u minuti, to više vježbate pluća. Ako uobičajeno udišete 20 puta u minuti, dok se ljubite, ta brojka udisaja može porasti i do 60 puta u minuti. Ova vježba za pluća osigurava vam više zraka što jača pluća i smanjuje rizik od nekih plućnih bolesti. 

Olakšava alergije - Ljubljenje pomaže u smanjenju rasta imunoglobulin E antitijela u vašoj krvi koja je odgovorna za simptome alergije kao što su vodene oči ili kihanje.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ST
Stipan
08:26 07.04.2019.

Još duže se živi ako svaki dan poljubite ženu , ali ne istu.