petrinja

Ljame i klokani šeću, a jelen jede kruh iz ruke

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
13.12.2018.
u 21:45
Na šest hektara ovdje je pravi mali zoološki vrt s 25 vrsta životinja, među kojima su i klokani, alpake te emu, koji je nedavno, zbog bijega, postao junak naslovnica naših dnevnih novina
Pogledaj originalni članak

Miško i Milka izvrsno su se prilagodili imanju Tišinića u petrinjskom Taborištu, kao da ne vuku porijeklo iz dalekog Čilea. Dobili su i nasljednicu, a zazovete li ih imenom s malo kruha u ruci – ove ljame odmah se odazovu.

Stoga nije ni čudno da su zaštitni znak izletišta “Korablja Tišinić”. Na šest hektara ovdje je pravi mali zoološki vrt s 25 vrsta životinja, među kojima su i klokani, alpake te emu, koji je nedavno, zbog bijega, postao junak naslovnica naših dnevnih novina.

Kod Tišinića stoga očekujte radoznalog jelena ili srnu da vas počne gurkati u potrazi za kojim zalogajem, dok je za klince ovdje i pravi – ringišpil. A odrasli će guštati u hrani, onoj pravoj domaćoj.

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

– Hranu radimo sami ili je kupimo na obližnjim OPG-ovima. U Srednjoj školi Petrinja od učeničke zadruge kupujemo i domaći pekmez – kazuje 28-godišnji Alen Tišinić, koji sa suprugom Natašom i mlađim bratom Bartolom vodi imanje, koje je 2011. na noge postavio otac Božidar.

Kupio je on nekoliko godina prije 350 godina staru korablju u Maloj Gorici te ju je svojim rukama rastavio, dovezao i sam sastavio na sadašnjem mjestu. A cijene – uistinu povoljne. Najskuplje jelo – teletina ispod peke – 85 kuna s prilogom.

>> Pogledajte video o najvećem sajmu u Hrvatskoj

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.