izvrstan je

Kruh bez trunke pšeničnog brašna koji se ne peče – priznajte da ga želite probati!

Foto: Nikola Matić
Kruh bez trunke pšeničnog brašna koji se ne peče – priznajte da ga želite probati!
19.02.2023.
u 20:10
Recept nam je dala Mihaela Brijak Gutierrez koja se u Hrvatskoj smatra jednim od glavnih autoriteta za sirovu prehranu, a čiji recepti oduševljavaju sve veći broj sljedbenika ovog zdravog životnog stila. Isprobajte ga već danas!
Pogledaj originalni članak

Sirova hrana je nekuhana, nepečena, neprerađena. Namirnice se obrađuju isključivo mehanički (rezanje, blendanje, miksanje) te se termički obrađuju na temperaturi do 45 stupnjeva. Tako se jede izvorna sirova hrana puna vitamina, minerala, vlakana i enzima i ne uništavaju se enzimi koji su vrlo bitni za zdravlje našeg organizma. Prijeći na ovakav način prehrane najlakše je ako jedete lokalno, svježe voće i povrće, orašaste plodove koji su vam dostupni, sjemenke poput suncokretovih i bučinih koštica, koristite maslinovo i bučino ulje, jedete puno zelenog lisnatog povrća. Mi vam predlažemo da započnete s ovim famoznim kolačem jer odluka će biti lakša!

Foto: Nikola Matić

Kruh s maslinama

Sastojci:

  • 1 šalica pulpe od badema (ostatak od izrade mlijeka)
  • 1 šalica brašna od badema
  • 1 šalica zlatnog lanenog brašna
  • 1 šalica psyllium praha
  • 3 žličice soka od limuna
  • 3 češnja češnjaka narezanog
  • 3 mekane datulje veće
  • 1 čajna žličica soli
  • 1 žlica mediteranskih sušenih začina
  • 10 -15 očišćenih i sitno narezanih crnih maslina
  • 1 žlica maslinovog ulja

Priprema:

Pomiješajte češnjak, datulje i sok od limuna u kvalitetnom blenderu do glatke smjese (kao da radite pastu od datulja) s mrvicom vode. Dobivenu pastu miješajte rukama sa svim preostalim suhim sastojcima. Kada ste dobro umijesili, dodajte začine i masline, te jednu žlicu domaćeg maslinova ulja. Smjesu oblikujte u dvije štruce, premjestite ih na rešetku ili lim za pečenje i ubacite u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 46°C i dehidrirajte ga 15 sati. Najbolje da ga večer prije stavite u pećnicu i izvadite ga ujutro prije nego što krenete na posao.

 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.