bonton

Kraj neugodnim situacijama: Evo kako treba držati čaše s martinijem, vinom...

Foto: Thinkstock
PIće
Foto: Screenshot
Čaše za pića
Foto: Screenshot
Čaše za pića
Foto: Screenshot
Čaše za pića
20.10.2018.
u 08:00
Čaše za martini su mnogima posebno nezgodne, posebice ako, primjerice, želite malo zaplesati u nekom klubu ili u restoranu s čašom u ruci
Pogledaj originalni članak

Znate onaj osjećaj kada vam natoče vino u čašu, a vi se razmišljate držite li je pravilno?

Ako se i dalje pitate kako se drže čaše s određenim pićima, evo malog bonton vodiča kako se ne biste više dovodili u neugodnu situaciju.

Martini

Čaše za martini su mnogima posebno nezgodne, posebice ako, primjerice, želite malo zaplesati u nekom klubu ili u restoranu s čašom u ruci i paziti da vam se piće ne izlije. 

Čašu držite za stalak, srednji dio čaše, a s drugom rukom pridržavajte donji dio. 

Vino

Svaki pravi ljubitelj vina zna da se crno vino služi ohlađeno na oko 15 stupnjeva, znači nešto hladnije od sobne temperature, dok je bijelo potrebno još više ohladiti, na oko 10 stupnjeva. Zato čaše za vino imaju dužu "ručku" kako toplina ruke ne bi nepotrebno zagrijavala vino. Upravo stoga jedna je od najčešćih pogrešaka ako čašu držite za gornji dio i rukama grijete sadržaj. Isto kao i za martini, čašu s vinom držite za izduženi dio čaše. 

Brandy, konjak

Za razliku od prethodno navedenih, pića poput brandya ili konjaka potrebno je malo zagrijati rukom kako bi se oslobodile arome. Stoga obuhvatite čašu za kratak dio čaše, a dijelom dlana obuhvatite čašu s pićem. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

VJ
Vl jedi govna
08:52 20.10.2018.

Sve to treba izvan zakona, alkohol, cigarete...