najčešće pogreške

Koristite dezodorans? Evo gdje griješite...

Foto: Shutterstock
Koristite dezodorans? Evo gdje griješite...
02.09.2016.
u 09:07
Dezodoransi prikrivaju neugodne mirise, ali ne sprečavaju znojenje. Za to se koriste antiperspiranti koji sadrže spojeve aluminija
Pogledaj originalni članak

Uporaba dezodoransa trebala bi biti jedna od najjednostavnjih stvari na svijetu: samo poprskate na željeno mjesto i to je to.

Dezodoransi prikrivaju neugodne mirise, ali ne sprečavaju znojenje. Za to se koriste antiperspiranti koji sadrže spojeve aluminija.

I u čemu onda griješimo pri uporabi dezodoransa? Postoje određene pogreške koje većina žena radi, a da ih nije ni svjesna. 

Koristite ga u krivo vrijeme

Dezodorans se može primijeniti u bilo koje doba dana, ali navečer biste ga trebali izbjegavati i koristiti antiperspirant. On će djelovati tako da se bolje "veže" za vašu kožu prije nego se tijelo počne pojačano znojiti u jutarnjim satima. 

Ne stavljate dovoljno antiperspiranta

Antiperspirant bi trebalo nanijeti u dovoljnim količinama. Jednom kada osjetite da se znojite i da se pojavljuje neugodni miris, kao usred sastanka, "šteta" je već učinjena. 

Krivi proizvod

Primijetili ste da uporaba dezodoransa ostavlja osip ili uzrokuje svrbež na vašoj koži? Vrijeme je da promijenite proizvod i koristite one za osjetljivu kožu. Mnogi su "vjerni" istim brendovima ili proizvodima još od srednje škole, ali u širokoj paleti proizvoda na tržištu lako je pronaći onaj koji vam više odgovara. 

>>Evo kako jednostavno možete napraviti svoj organski dezodorans

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.