oprez!

Koristite britvicu kako biste se riješili dlačica? Ovih 6 stvari morate znati

Foto: Getty Images
Brijanje nogu
Foto: Getty Images
Brijanje nogu
Foto: Getty Images
Brijanje nogu
Foto: Getty Images
Brijanje nogu
Foto: Getty Images
Brijanje nogu
Foto: Getty Images
Brijanje nogu
Foto: Thinkstock
Brijanje
Foto: Shutterstock
brijanje
25.07.2019.
u 11:24
Napravite piling prije brijanja kako biste uklonili mrtve stanice kože i tako spriječili nepotrebne porezotine, ali i začepljenje pora
Pogledaj originalni članak

Ljeto je doba godine kada pojačano brinemo o tome da dlačice na tijelu nisu na "izvolte" tuđim pogledima. Upravo stoga mnogi pribjegavaju najbržem načinu uklanjanja neželjenih dlačica - britvicom. 

No, ipak biste neke stvari trebali znati prije nego uzmete britvicu u ruke. Evo koje...

Napravite piling prije brijanja kako biste uklonili mrtve stanice kože i tako spriječili nepotrebne porezotine, ali i začepljenje pora i time i urasle dlačice, svakako nemojte izbjegavati napraviti brzinski piling. Osim toga, koža će biti znatno mekša i glađa. 

Brijte dlačice za vrijeme tuširanja. Topla voda omekšat će kožu i dlake te ćete biti u mogućnosti britvicom zahvatiti bliže korjenu dlake. 

Izbjegavajte koristiti sapune kao podlogu za brijanje tijekom tuširanja. Radije koristite pjenu za brijanje jer ćete na taj način spriječiti iritacije kože. 

Ne pritišćite britvicu prejako uz kožu, možete napraviti više štete nego koristi. Lakše ćete se porezati i uzrokovati neugodnu pojavu prištića. 

Ne koristite britvice za muškarce jer su kreirane za muškarčeve dlake brade. One namijenjene ženama su pogodnije za uklanjanje dlaka s tijela. 

Svakako nakon brijanja, a prije izlaska iz doma, svakako kožu zaštitite nekim proizvodom sa zaštitnim faktorom jer je nakon brijanja vaša koža osjetljivija. 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.