Insomnia

Korištenje mobilnog telefona prije spavanja loše utječe na san

Foto: Petar Glebov/Pixsell
Korištenje mobilnog telefona prije spavanja loše utječe na san
22.05.2010.
u 19:00
Zračenje iz ovih uređaja povezano je s nesanicom, glavoboljom i konfuzijom, smanjujući istovremeno trajanje dubokog sna te sprječavajući kvalitetan noćni odmor.
Pogledaj originalni članak

Korištenje mobilnog telefona prije odlaska na počinak može negativno utjecati na kvalitetu sna, tvrde švedski i američki znanstvenici. Istraživači s instituta Karolinska u Stockholmu i njihovi kolege s Wayne State University vjeruju da je zračenje iz ovih uređaja povezano s nesanicom, glavoboljom i konfuzijom, smanjujući istovremeno trajanje dubokog sna te sprječavajući kvalitetan noćni odmor. U studiji su sudjelovali muškarci i žene u dobi od 18 do 45 godina. Znanstvenici su zaključili da zračenje mobilnih telefona ima negativan utjecaj na proizvodnju hormona melatonina, zaduženog za kontrolu "unutarnjeg sata" organizma.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.