Udar

Koliko slatkog jedete? Nakon ovoga ćete sigurno 'stati na loptu'

Foto: Thinkstock
Koliko slatkog jedete? Nakon ovoga ćete sigurno 'stati na loptu'
21.11.2014.
u 13:10
Voditeljica istraživanja, liječnica Beatrice Golomb sa Sveučilišta u Kaliforniji istaknula je da su trans-masnoće najviše povezane s lošom memorijom u mladih, ali i kod sredovječnih muškaraca.
Pogledaj originalni članak

Masti u keksima, kolačima i industrijski prerađenoj hrani mogu imati štetan utjecaj na pamćenje, upozoravaju znanstvenici. 

Trans-masti u spomenutim proizvodima proizvođači koriste  da bi poboljšali teksturu, pojačali okus ili produljili rok trajanja proizvoda. U nedavnom istraživanju sudjelovalo je tisuću zdravih muškaraca u dobi mlađoj od 45 godina, a otkriveno je da oni koji su jeli najviše slatkih proizvoda, odnosno u organizam "unijeli" najviše trans-masnoća imali su i lošije rezultate na testovima memorije, piše Daily Mail.

Voditeljica istraživanja, liječnica Beatrice Golomb sa Sveučilišta u Kaliforniji istaknula je da su trans-masnoće najviše povezane s lošom memorijom u mladih, ali i kod sredovječnih muškaraca.

'Trans- masnoće povezane su i s većom tjelesnom težinom, većom razinom agresivnosti i bolestima srca", zaključila je.

>>Što jesti? 9 stvari koje morate znati o masnoćama

>>Opasne masti prijete čak i iz keksa i peciva: Na masnu hranu trebalo bi uvesti porez

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.