novogodišnji meni

Kare mladog odojka s otmjenim prilogom – s ovim jelom u velikom stilu ispratite staru i dočekajte novu godinu

Foto: Filip Jakopić
Kare mladog odojka s otmjenim prilogom – s ovim jelom u velikom stilu ispratite staru i dočekajte novu godinu
29.12.2022.
u 06:00
Svinjetina je oduvijek bila glavna zvijezda novogodišnje trpeze, a evo i zašto! Svinja ruje po tlu njuškom i gura naprijed, a to bi i onima koji je jedu trebalo u novoj godini osigurati napredak. Također, masnoća kojom je svinjsko meso bogato, simbolizira uspjeh i blagostanje, a vama donosi zdravlje i sreću.
Pogledaj originalni članak

Jesu li ova stara, duboko ukorijenjena narodna vjerovanja dio vaše obiteljske tradicije ili nisu - nije važno - u ovom ukusnom jelu po receptu chefice restorana Terbotz, Silvije Horak, jednako ćete uživati u oba slučaja. Recept pospremite jer možete ga koristiti u svim svečanim prilikama, a takvih je mnogo!

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Kare mladog odojka, pire od buče i sotirane prokulice sa špekom

Sastojci:

800 g karea mladog odojka s kostima

sol, papar

bučine sjemenke

Za pire od buče:

1 veća buča

4 žlice ulja

sol, papar

1 žlica maslaca

Za sotirane prokulice

500 g prokulica

100 g špeka

sol, papar

Priprema:

Meso karea počistite od žilica, kost također. Očišćeno meso posušite, posolite i popaprite te ispecite na vrućoj tavi sa svih strana nekoliko minuta. Premjestite ga zatim na lim za pečenje i završite u pećnici na 200 stupnjeva 8-10 minuta. Dok se meso peče, pripremite priloge. Buču ogulite, narežite na kocke i stavite na lim za pečenje, nauljite i začinite pa pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta. Pečenu buču protisnite kroz sito, dodajte maslac i začine po potrebi. Očišćene prokulice lagano blanširajte. Špek narežite na trakice, stavite na tavu da se malo preprži i dodajte blanširane prokulice. Gotov kare uvaljajte u tostirane mljevene bučine sjemenke, servirajte na pireu od buče, dodajte sotirane prokulice te lagano zaokružite sokom od pečenja.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.