RESTORAN LEUT

Kada kušate prvi zalogaj, jasno vam je zašto svi hrle u Leut

Foto: Marina Borovac
Foto: Marina Borovac
Foto: Marina Borovac
21.08.2020.
u 14:24
Uz čašu dobroga vina, na prelijepoj terasi uz more, nema ništa boljega no uživati u specijalitetima od svježe ribe, školjaka, rakova.
Pogledaj originalni članak

Nema valjda svjetske “face” koja je došla na krajnji jug Hrvatske, u Cavtat, a da nije svratila u “Leut”, restoran koji je obitelj Bobić otvorila još 1971. Ručali su tu tajlandska princeza Bajrakitiyabha, frontmen grupe U2 Bono Vox, vlasnik Zare Amancio Ortega... o čemu svjedoče zidovi puni fotografija poznatih s vlasnikom Ivom Bobićem.

Političare – domaće i strane – nećemo ni nabrajati, tek spomenimo da od hrvatskih predsjednika jedino nije bila Kolinda Grabar-Kitarović.

Zašto svi hrle u Leut? Zbog vrhunski pripremljenih jela! Uz čašu dobroga vina, na prelijepoj terasi uz more, nema ništa boljega no uživati u specijalitetima od svježe ribe, školjaka, rakova...ili pak u mesnim jelima i svježem povrću.

Osim skupih delicija, ima tu i cjenovno prihvatljivih jela, poput tjestenine s plodovima mora (69 kuna), a na godišnjem se ovdje vrijedi počastiti bogatom ribljom platom za dvoje koja stoji 270 kuna.

Ocjena

Izbor i kvaliteta jela (do 50 bodova) 49

Izbor i ponuda pića (do 15 bodova) 14

Posluga i ljubaznost (do 10 bodova) 10

Dojmovi i prostor (do 20 bodova) 20

Ukupnost ponude (do 5 bodova): 5

Ukupno 98

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.