Stručnjaci otkrivaju

Kada biste se trebali tuširati: Ujutro ili navečer?

Foto: Shutterstock
Kada biste se trebali tuširati: Ujutro ili navečer?
12.12.2019.
u 07:00
Iako je jutarnje tuširanje odličan način da se razbudite, dermatolozi tvrde kako bi se tuširati ipak trebalo navečer prije spavanja.
Pogledaj originalni članak

Večernjim tuširanjem s kože ispirete znoj, masnoće i alergene koji se nakupljaju tijekom dana te koži dajete mogućnost da se regenerira tijekom noći, a vi ćete zbog čistoće imati bolji san. Tijekom dana na koži se sakupljaju različiti alergeni i do večeri tijelo ih je prepuno pa vas to može iritirati tijekom spavanja – kaže dermatolog.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Najvažnije jest navečer dobro oprati lice prije nego što legnete na jastuk. Morate isprati masnoće jer u doticaju s jastukom tako nastaju prištići i akne! Istraživanja su pokazala i da tuširanje oslobađa od stresa te opušta mišiće pa ćete i lakše zaspati. 

Dermatolozi također savjetuju da se ne tuširate više od jednom dnevno jer se prekomjernim tuširanjem koža oštećuje te da uvijek koristite toplu, a ne vruću vodu, pogotovo zimi jer je koža više dehidrirana nego inače. 

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

GI
Gips
18:09 12.12.2019.

Kad smrdimo na 2 i pol metra udaljenosti

DU
Deleted user
11:51 12.12.2019.

ja se tuširam samo ljeti kad ne pada kiša..... a kad oko mene počnu padati muhe, znam da bih mogao opet....

RI
Ringo
09:08 12.12.2019.

Redovno se tuširam svaki tjedan. Trebalo, ne trebalo :)