Mika je prava dalmatinska konoba. Iz nje puca pogled na borovu šumu i donju plažu, unutra su drveni stolovi, kormilo na zidu... Otac Miro i sinovi Tomislav i Vice, dok se priprema zlatna plata, pričaju mi o tome kako rade već dvadeset godina.
Sve najbolje od ribe, mesa i povrća ide baš na nju: pržene dagnje, lignje, kozice… Svega tu ima, i to obilno, a cijena je 180 kuna za dvije osobe.
– Zašto zlatna, pitam.
– Pa došla je ekipa kojoj je biznis doslovno bio zlato. Jedan od njih nije znao što bi sve probao, naručio je od svega pomalo i eto…. – smije se Miro Vlatković dok nam toči istarsku malvaziju, nevjerojatno ugodan čovjek. Cijene su uistinu povoljne, a oni koji jednom dođu uvijek se vrate.
– Kad sam se ženio, na pir mi je došlo dvoje Nizozemaca koji su ovdje stalni gosti. Oni dolaze od otvaranja. Valjda su zadovoljni ponudom i s nama – smije se vlasnikov sin Tomislav, dok mi njegov brat Vice pokazuje netom snimljenu fotografiju na kojoj na bačvi u moru peče meso za ekipu.
Ovdje zaista nude vrhunsko jelo, ponuda vina je odlična, baš kao i ugođaj, ali i ekipa koja se tu okuplja. Tri su sata prošla u trenu. Bolje ne može.
Dobro je, niste tukli goste!