kućne čarolije

Jeste li znali da aluminijsku foliju možete koristiti i za ovo? Spasit će vas...

Foto: Shutterstock
Aluminijska folija
Foto: Pixabay
roštilj, aluminijska folija
25.08.2017.
u 09:20
Postoji mnogo korisnih načina uporabe aluminijske folije u kućanstvu osim za zamatanje namirnica i pečenje ribe
Pogledaj originalni članak

Aluminijska folija može se koristiti na više načina u kućanstvu, a mnogi od tih trikova većini ljudi ostali su nepoznati. 

Koristimo se njome za zamatanje namirnica kako bi se sačuvala svježina, za pečenje ribe i mesa u pećnici, frizerke je koriste za bojenje pramenova kose i sl. No tu popis prednosti korištenja aluminijske folije ne prestaje...

Očistite srebrninu bez kemijskih sredstava

Želite li očistiti svoje srebrne predmete bez uporabe kemijskih sredstava, aluminijska folija bit će odličan izbor. Otkinite komad folije i stavite ga u posudu sa sjajnim dijelom folije prema gore. Ulijte vodu i dodajte dvije jušne žlice sode bikarbone na svaku litru vode. Pustite da voda zavri i ubacite unutra predmete od srebra koje želite očistiti. Nakon toga isperite pod mlazom vode i prebrišite mekom krpicom. Ponovite ako je potrebno. Imajte na umu da će komadi biti jako vrući kada ih izvadite iz proključale vode i nemojte na ovaj način čistiti posrebrene predmete ni one koji su sastavljeni iz više komada i, primjerice, lijepljeni. 

Otjerajte ptice 

Ako vam smetaju ptice koje "kradu" vaše voćkice iz vrta ili ostavljaju tragove izmeta, izrežite trake aluminijske folije na dužinu oko 30 cm i stavite među grane stabala, na rešetke od balkona i sl. 

Brže i lakše glačanje odjeće

Postavite komad aluminijske folije na dasku za glačanje ispod površinske tkanine, sa sjajnom stranom prema gore. Glačanje će biti lakše i znatno brže jer folija reflektira toplinu, što će ubrzati cijeli proces. 

Umjesto mrežice za čišćenje posuđa

Ako nemate pri ruci mrežicu za čišćenje tvrdokornih nakupina hrane s posuđa, napravite kuglu od aluminijske folije i upotrijebite je kao mrežicu. Nemojte je upotrebljavljati na posuđu s osjetljivim površinama kako ga ne biste izgrebli. 

Očistite roštilj

Rešetke roštilja očistite  tako da ih istrljate aluminijskom folijom i nakon toga ih operite toplom vodom s malo deterdženta. 

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.