Stopama Toma Forda

Jedva čekamo filmski prvijenac kralja crnog Yohjija Yamamota

Foto: Surface
Jedva čekamo filmski prvijenac kralja crnog Yohjija Yamamota
02.05.2012.
u 00:01
Japanski dizajner otkrio je da ne voli kreirati filmske kostime, ali je zato spremno prihvatio redateljski posao, a s obzirom na to da je Yamamoto vrlo tajnovit oko novog projekta, morat ćemo se malo strpjeti
Pogledaj originalni članak

Karizmatični japanski dizajner Yohji Yamamoto odlučio je nakratko predahnuti od onog što najbolje radi i od kolege Toma Forda "preuzeo" redateljsku palicu te će snimiti prvi igrani film. Dizajner, koji će biti glavni u cijelom tom projektu, već je unajmio scenarista te planira dovršiti film u iduće dvije godine.

– Sve je vrlo tajno – rekao je kralj crnog prošlog tjedna na Međunarodnom festivalu mode i fotografije Hyeres. Iako je Yamamoto "glumio" prošle godine u modnom dokumentarcu "This is My Dream", u filmskom prvijencu neće biti riječi o njemu, a očito glumci neće nositi njegove kreacije jer je dizajner otkrio da ne voli dizajnirati filmske kostime.

– Ne želim "ubiti" karaktere glumaca i glumica svojim egom. Kostimografi moraju biti dobro upućeni u kostime koji su se nosili u određeno vrijeme, tako da oni ponekad bolje od nas znaju o povijesnim kostimima – priznao je Yamamoto.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.