Nakon Uskrsa

Jadranski hotelijeri ovaj tjedan očekaju obitelji s djecom

Foto: Arhivska fotografija/AFP
Jadranski hotelijeri ovaj tjedan očekaju obitelji s djecom
06.04.2010.
u 09:40
U tjednu školskih praznika hotelijeri podsjećaju da za djecu do pet ili sedam godina ništa ne naplaćuju, a mnogi ne naplaćuju čak ni dvanaestogodišnjacima.
Pogledaj originalni članak

Uskrsni su gosti jučer masovno s Jadrana otišli svojim kućama, no hoteli koji su počeli raditi povodom tog blagdana ostaju otvoreni još najmanje ovaj tjedan. Hotelski domaćini ovih dana računaju s gostima koji imaju školsku djecu, jer su praznici ne samo u Hrvatskoj nego i u Sloveniji, Austriji i Njemačkoj. Za obitelji mahom imaju i specijalne ponude, a sve su starija djeca koju u hotelima ugošćuju besplatno. Većina hotelijera ne naplaćuje za mališane do pet ili sedam godina, a mnogi daju besplatan boravak za djecu do čak 12 godina.

Protekli je, pak, uskrsni vikend na Jadranu provelo oko 50.000 turista. Sve do jučer lijepo ih je vrijeme služilo, a jučerašnji snijeg u Lici i Gorskom kotaru domaćine je zakinuo za još pokoju kavu, ručak i slično što bi gosti konzumirali da se vrijeme nije pokvarilo.

– Svi su nam uskrsni gosti zbog lošeg vremena napustili hotel već do 12 sati iako imamo i zatvoreni bazen i wellness. Nikomu nije bilo ni do šetnje po mjestu, što bi mnogi sigurno napravili da je bilo sunčano. Ovako, uplašili su se lošeg vremena, snijega i gužvi te ranije krenuli kući – govore u krčkom hotelu Corinthia, koji je za Uskrs bio pun prema planu; deset posto slabije nego lanjskog Uskrsa.

Kvarner je, inače, među rijetkima na obali u cjelini uspio dosegnuti lanjske uskrsne brojke.

To, uvjerava predstavnik udruge privatnih iznajmljivača Nedo Pinezić, nije pokvarilo ni iznenadno pogoršanje vremena.

– Ne vjerujem da bi naši gosti masovno produljili odmor da je vrijeme ostalo lijepo. Istina je da su sada školski praznici i u Sloveniji, Njemačkoj, Austriji, ali većina ljudi ipak za Uskrs, koji padne početkom travnja, ne planira dugi odmor jer znaju da je vrijeme nestabilno – kaže Pinezić.

Važnije je, kaže, da su gosti otišli zadovoljni. Oni koji su ostali u jadranskim hotelima i nakon Uskrsa uglavnom su stranci, a idućih dana hotelijeri opet u većoj mjeri očekuju domaće obitelji sa školskom djecom.

Zanimljivo je da su se na sjeverni Jadran masovnije vratili Talijani, mnogi kao svojevrsna izvidnica za glavni godišnji odmor. Bukiraju ljetni dolazak, a biraju i manje skupe termine, a ne više samo ferragosto i špicu.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.