nestale strasti

Izgubio je želju za seksom? Možda je u ovome problem

Foto: Thinkstock
Izgubio je želju za seksom? Možda je u ovome problem
26.06.2014.
u 19:05
Zahvaljujući pojavi novog tipa muškaraca, ili ''metroseksualaca'', jači spol može ostvariti intimnost na druge načine, što znači da seks postaje manje važan faktor
Pogledaj originalni članak

Izgleda da je došlo vrijeme da se opovrgne vjerovanje kako muškarci žele seks više nego žene.

Najnovija istraživanja pokazuju da 30 posto muškaraca želi seks manje nego prije deset godina. Stručnjaci kažu da su ekonomska situacija i nezaposlenost glavni uzroci pada muškog libida.

1. Seks nije primaran

Tijekom pedesetih godina prošlog stoljeća, za muškarce je seks bio osnovni oblik bliskosti sa ženama. Međutim, zahvaljujući pojavi novog tipa muškaraca, ili ''metroseksualaca'', jači spol može ostvariti intimnost na druge načine, što znači da seks postaje manje važan faktor.

Mnoge muškarce danas usrećuju zagrljaji i intimni razgovori, što je tek nedavno postalo društveno prihvaćeno.

2. Bliži je s trosjedom

Fizička aktivnost prirodna je viagra jer ubrzava protok krvi, baš kao što to čine lijekovi. Pravilna prehrana također može stimulirati njegov libido i izgraditi fizičku izdržljivost. Kompleks vitamina B, koji se nalazi u integralnim žitaricama, junetini, svinjetini, piletini i jajima, također je od velike pomoći.

3. Nema 18 godina

Zaboravite na stereotip o nezasitnim sredovječnim muškarcima. Muški spol dostiže vrhunac seksualne funkcije u osamnaestoj godini, a potom slijedi spori, kontinuirani pad kapaciteta za erekciju i ejakulaciju. Žene se razlikuju od muškaraca u tome što je slabljenje seksualne moći tijekom godina vrlo usporeno.

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

4. Osjeća se nesigurno

U organizmu muškarca nalazi se 40 posto više testosterona, zbog čega je njihova seksualna želja nesumnjivo znatno veća nego kod žena. Međutim, neuspjesi na poslu, osjećaj krivnje zbog čašice više, čak i poraz omiljenog nogometnog kluba može ugroziti njegovu mušku samosvijest. Zapravo, 32 posto muškaraca kaže da povećanje tjelesne mase narušava njihovo samopouzdanje u krevetu.

5. Ne zna čitati misli

Razmislite i sami, kako bi on mogao znati da želite više seksa ako mu to ne kažete? Možda se radi samo o tome da se vaše seksualne potrebe razlikuju. Recite mu otvoreno da vam nedostaje fizička bliskost, da ste zabrinuti za vašu vezu i inicirajte razgovor.

>>'On ne zna s koliko muškaraca sam spavala'

>>Je li on onaj pravi? Postavite mu ova 3 pitanja i doznajte

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.