Sasijecite ljubomoru

Izbaci uljeza

Foto: Photos.com
Izbaci uljeza
09.11.2010.
u 15:30
Tanka je granica između šarmantne ljubomore koja zagrijava vezu i trenutka kada ona prerasta u bolan osjećaj, pa čak i patologiju koja će uništiti živote oba partnera
Pogledaj originalni članak

Ljubomora je osjećaj koji - od pamtivijeka - prati ljubav. No, koliko god ona, ali samo u malim dozama i povremeno, bila "začin" u odnosima i ljubavnim vezama, u velikim je količinama pogubna za njen opstanak.

Tanka je granica između šarmantne ljubomore koja s vremena na vrijeme pomalo zagrijava vezu i trenutka kada ona prerasta u bolan osjećaj, pa čak i patologiju koja će uništiti vezu i živote oba partnera.

Strah da ste izdani i prevareni, koji se pojavljuje i prati svaku pa i najmanju naznaku ljubomore, stvara velike probleme u odnosima. Upravo tako počinju opsesivne ljubomore, a njih bi, savjetuju psiholozi, trebali suzbiti u samom začetku. Razgovor o povjerenju s partnerom trebao bi biti ključan u prevladavanju ovog problema koji se jednako javlja i kod muškaraca i kod žena. Izbjegne li se komunikacija, jaz između partnera sve je dublji, optužbe sve češće i grublje, nepovjerenje postaje svakodnevica...Partneri se udaljavaju, pa je pitanje trenutka kada će neko rame za plakanje zapravo i prerasti u pravi razlog za ljubomoru. 

Ljubomora može i najrazumniju osobu dovesti do toga da čini nezamislive stvari, pa čak i do prave bolesti. Stoga, ne zanemarujte prve simptome, osjećaje i doživljaje koji prethode napadima ljubomore. Zabrinjavajući je podatak da se ljubomora javlja i kod ljudi čiji se partneri ponašaju - savršeno.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.