MLJAAC!

Idealan desert za ljetne dane: Isprobajte recept za odličnu sirovu tortu od maline i kokosa!

Foto: Nikolina Badrov
Idealan desert za ljetne dane: Isprobajte recept za odličnu sirovu tortu od maline i kokosa!
20.06.2023.
u 16:30
Brzo je gotova, a vrlo je ukusna i osvježavajuća
Pogledaj originalni članak

SASTOJCI: 

  • 200 grama badema
  • 200 grama datulja
  • 50 grama otopljenog kokosovog ulja
  • 50 grama kokosovih mrvica

Priprema za podlogu: Ubaciti bademe u multipraktik i usitniti ih. Zatim dodati ostale sastojke i sjediniti ih u smjesu. Prebaciti u kalup prethodno premazan kokosovim uljem i dobro utisnuti. Kalup s podlogom staviti u zamrzivač da se stisne. 

Foto: Nikolina Badrov

Sastojci za kremu: 

  • 350 grama indijskih oraščića
  • 100 grama kokosovog ulja
  • 100 grama tekućeg zaslađivača (agavin ili rižin sirup, nektar od datulja)
  • 80 ml limunovog soka
  • 200 grama smrznutih ili svježih malina
  • vanilija

Priprema za kremu: Indijske oraščiće preko noći staviti u hladnu vodu da se namaču u vodi.Zatim ih procijediti.  Ubaciti sve sastojke u blender i miksati dok se ne dobije glatka krema. Dodajte malo vode ako je krema pregusta. Kremu podijelite na dva dijela, otprilike omjer 3:2 (veći dio neka je bijela krema).

Priprema za tortu: Bijelu kremu prebaciti na ohlađenu podlogu, dobro izravnati te zatim staviti nazad u zamrzivač da se stisne. U drugu polovinu kreme dodati smrznute ili svježe maline te 50 grama zaslađivača. Sve dobro izmiksati u glatku kremu. Kada se prvi sloj bijele kreme stisnuo, na nju prebaciti rozu kremu, poravnati i staviti u zamrzivač. Za tortu je idealno da preko noći bude u zamrzivaču kako bi se što bolje stisnula. Ujutro ju prebacite u hladnjak i prije posluživanja neka sat vremena odstoji na sobnoj temperaturi kako bi krema otpustila.

Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.