brinite za zdravlje

Ovo je 10 velikih higijenskih pogrešaka koje svakodnevno radite. Odmah prestanite!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
11.01.2018.
u 12:20
Jedan od čestih higijenskih propusta jest što ne čistimo često korištene stvari poput tipkovnice
Pogledaj originalni članak

Iako mislimo da se dovoljno brinemo za higijenu, ovo su najčešće pogreške koje radimo. Prvo što svakako morate prestati jest – gristi nokte! Vrlo štetna, ali i ružna navika.

Ono što gotovo svi radimo, a stručnjaci upozoravaju da je opasno, jest čišćenje ušnih šupljina štapićima za uši. Naime, mnogo je sigurnije to raditi toaletnim papirom jer štapić može oštetiti uho ili probušiti bubnjić.

Jedan od čestih higijenskih propusta jest što ne čistimo često korištene stvari poput tipkovnice računala, mobilnog aparata i slično. Naime, zbog čestog dodirivanja i sitnih rupica tih uređaja oni su puni bakterija. Očistite ih!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

DU
Deleted user
13:25 11.01.2018.

I ko je to reko, neko u anglosaksoniji i glas anglosaksonije prenio. ako su anglosaksonci smrdljivi i nehigijenski ne znaci da su i ostali narodi. bolje vi iz anglosaksonija lis pisite kako su smrdljivi britanci do prije desetak godina bili zadnji po poptrosnji pasti za zube sapuna deterdzenata u europi. kad sam ja otiso u britaniju prvi put tamo nedje 1976-te neki su doslovno smrdjeli ko da su upali u septicku jamu. ili udjem u kancelariju onaj obuko odijelo a dva prsta mu masnoce i prljavstine na kragni of kosulje.

AD
adler77
13:20 11.01.2018.

Bravo.. Kud ide ovaj svijet

SJ
Samo ja
18:38 11.01.2018.

moras biti idiot pa da stapic gurnes pa da stetu napravis,dobro ga je malo navlaziti. A za nokte jest problem,i za zube i higijenski,al opet mnogo ljudi to rade nesvjesno i nervozno.(neopravdano)