Međimurje

Grad labirinata

Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
Grad labirinata
30.11.2020.
u 13:09
Izletište kamenje usred guste šume, a ulaz besplatan.
Pogledaj originalni članak

Međimurje nema planinu po čijem bi se golom kamenju moglo hodati, ali zato ima golo kamenje, i to na desetke tona, postavljeno usred guste šume. Grad labirinata zove se neobično izletište u selu Badličanu. Sastoji se od devet labirinata, a svaki nosi svoje pogodnosti. Na ulazu smo naišli na obavijest da smo stigli na “jedinstveno mjesto moći, energije i mira te snažno i neponovljivo iskustvo životne ravnoteže”. Zakoračili smo odmah u Labirint energije koji daje snagu i hrabrost, čuva od ozljeda, nezgoda i neprijatelja, uklanja bijes i kukavičluk te povećava radišnost (urednici će, pomislili smo odmah, biti sretni). Šetnja po labirintu traje desetak minuta laganog hoda, no ako odlutate u mislima, može se otegnuti i na pola sata. No, imajte na umu da su tu još i Labirint moći, Labirint osjećaja, Labirint povezanosti, Labirint mudrosti, Labirint ljubavi, Labirint života i smrti, Labirint preobrazbe i Labirint slobode, posloženi na oko 8000 četvornih metara šume. Ulaz je besplatan. Kad se napunite energijom, možete produžiti automobilom do Štrigove, pitoreskne općine s velikim brojem brežuljaka kao stvorenih za šetnju. Nepregledni vinogradi, šume i livade, a svako malo pred vama se pojavi smjerokaz koji vas upućuje da se okrijepite u nekoj od 30 kušaonica što su ih otvorili vinari na vinskoj cesti. Koliko god popili, nećete se namučiti penjući se na najviši vrh Međimurja. Na koordinati N 46° 27’ 14.4’’ E 16° 21’ 48.9’’ smjestio se Mohokos, visok 344 metra. Gojzerice i planinarski štapovi nisu potrebni. Preporučuju se oni za nordijsko hodanje.

Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell

Kad se napunite energijom, produžite na šetnju štrigovskim brežuljcima

Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell

Koliko god popili, nećete se namučiti penjući se na najviši vrh Međimurja, a to je Mohokos. Na 344 je metra pa za uspon ne trebate nositi gojzerice

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.