Dozirajte

Evo zašto nije dobro često koristiti sapune

Foto: Thinkstock
tuširanje
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
sapuni
10.03.2014.
u 14:18
I gel za tuširanje koristite samo nekoliko puta tjedno. Znoj se sastoji od vode i elektrolita koji se lako isperu i bez upotrebe sapuna
Pogledaj originalni članak

Naravno, nemamo ništa protiv higijene.

Ali, pogledajte svoje ruke i noge i shvatit ćete da se ne prljaju tako lako. S obzirom na to da sapun djeluje štetnije na lipidnu barijeru u vašoj koži nego vruća voda, predlažemo vam da reducirate upotrebu tog preparata na intimne dijelove i pazuh.

Kada je riječ o drugim dijelovima tijela, koristite gel za tuširanje, i to samo nekoliko puta tjedno. Voda će sama dobro odraditi postupak čišćenja. Znoj se sastoji od vode i elektrolita koji se lako isperu i bez upotrebe sapuna. Ali ne možemo zaobići pranje.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Sredstva za čišćenje koja ne sadrže sapun predstavljaju alternativno rješenje koje manje isušuje ruke.

Nedavno provedena istraživanja pokazala su da sredstva za čišćenje koja u svom sastavu nemaju sapun bolje obavljaju “posao” od tradicionalnih sapuna, a manje isušuju kožu. Možete isprobati i sapun-regenerator.

>>Ovo su 4 proizvoda koja stalno koristimo, a narušavaju nam zdravlje

>>Čini se da smo cijelo vrijeme prali kosu na krivi način....

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.