Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesvjesni opasnosti

Ovo su 4 proizvoda koja stalno koristimo, a narušavaju nam zdravlje

tuširanje
Foto: Thinkstock
24.02.2014.
u 10:30

Mislimo da je proizvod sasvim siguran ako je na tržištu, ali evo koje zamke se kriju u nekima od njih

Neke opasnosti ni ne primjećujemo. Mislimo da je proizvod siguran ako je na tržištu.

Ali, mnogi proizvodi sadrže sastojke koji s vremenom ozbiljno narušavaju zdravlje.

MOBITELI

Iako je, barem službeno, ukupan rizik i dalje vrlo nizak, pojedina istraživanja pokazuju da ljudi koji su tijekom proteklog desetljeća ili duže telefonirali svakodnevno koristili mobitel, imaju veću vjerojatnost da obole od tumora na mozgu. Slanje SMS poruka ili razgovor za vrijeme vožnje učetverostručuje mogućnost za automobilsku nesreću, što možda predstavlja daleko veći rizik od zračenja. Ljudima koji ne mogu bez mobitela, savjetuje se da koriste hands-free.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

(foto: Ivo Čagalj/PIXSELL)

PLASTIČNE ZAVJESE ZA TUŠ

Plastične zavjese za tuširanje PVC zavjese nose opasnost zbog potencijalnih reakcija do kojih može doći, a koji mogu biti kancerogeni tokom dulje izloženosti, ali i u kratkom vremenskom razdoblju mogu izazvati mučninu i glavobolje.

Foto: pixabay

(foto: Thinkstock)

OSVJEŽIVAČ PROSTRA

Jedno istraživanje njujorške zdravstvene organizacije pokazalo je da je česta upotreba osvježivača zraka jedan od najvećih uzroka razvoja astme kod djece.

ANTIBAKTERIJSKI SAPUNI

Na popisu sastojaka velikog broja antibakterijskih sapuna za ruke, gelova za tijelo i nekih zubnih pasta je triklosan, koji uništava bakterije, ali istodobno može postići i razvoj nekih opasnih bakterija koje su otporne na antibiotike.

>>Čudesni čaj: Ubrzava metabolizam, obuzdava apetit, snižava kolesterol i čisti tijelo od toksina

>>Oprez - lažnjaci mogu biti čak i opasni po zdravlje

Komentara 1

M3
Miške 3
08:10 26.02.2014.

Sapun od lužine i pepela i malo levande.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije